Followers

Friday, August 6, 2010

kereta ku rosak~~

Salam~~

hari nie ari ke 2 kereta aku rosak..masalah2..da la biase pagi2 aku memang hantar Ryan pergi Umah Mentua nanti kereta..tetibe lak rosak...adoyaiiii...hari rabu aritu tpakse la bagi alasan kereta rosak laki bini tak dapat pergi kerja...motor ade tapi park kat umah mentua...sebab kalau kami hantar Ryan biasenyer naik kereta..pas hantar Ryan baru tukar transport naik moto pergi kerja tak la aku tersangkut dalam jamm tu kalau naik kereta ...tak sampai ati sebenar nak naik motor kalau nak antar Ryan..pasal Ryan lemas kena angin kuat2 nie..nie pun sebab tpkse kalau ikut ati aku yang memang malas kerja nie nk jer aku amik cuti..semalam pas balik kerja nak amik Ryan kami tak bajet la nak ujan...sebab langit mendung  tp belum nak ujan...aleh2 sampai kat area puncak jalil..ujan la plak...kesian kat ank aku..nasib ujan tak bape nak lebat..Ryan plak tengah sedap jer tido..aku ape lagi bungkus la die ngan sweater aku..nasib baikla die tido kalau jangan harap aku leh bungkus die ngan baju..takmoh nyer die..

tepat2 sampai jer bwah umah..hujan lebat..alhamdulillah...nasib sempat...esok tak tau la camne..ingat balik nanti tido jer la kat umah mentua..nak senang kan cerita umah mentua kan umah aku takde la jauh sangat...tapi mase perjalanan biase kalau naik kereta dalam 10 ke 15 minit camtu  la..naik motor dengan bawak Ryan mase perjalanan 20 minit...hihi..kena bawak slow..tapi bawak slow tu la yang buat Ryan syok tido..kena angin jer...

2 comments:

  1. kesiannya kena bawak Ryan naek moto...naseb tak sempat ujan lebat...=(

    ReplyDelete
  2. ellia:tu la ..nasib lak die tgh tido lak tu kalau x jgn harap la leh tutup die ngn baju..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails