Followers

Wednesday, August 18, 2010

11 bulan sudah~~~

Salam~~

alhamdulillah ari genap Ryan 11 bulan..


perkembangan setakat nie..panjat memanjat sangat terer..tapi berjalan lum terer lagi..tak tau la..tapi mulut asyik pot pet pot pet jer..riuh rumah tu kalau ade die..da pandai gak sebut perkataan sikit..macam opah (MIL),Ami(mummy),Dadi or Adi(daddy) die..mungkin pasal mulut ringan sangat kaki jadi berat yer..huhu..ntah kata orang tua2 macam tu..kalau cepat jalan lambat bercakap..mulut cepat kaki lak lambat berjalan...

k nak bagitahu korang  rambut baru Ryan..
jeng 
jeng
jeng
jeng

mempersembahkan..budak botak aka Fazreal Ryan


merajuk...sbb kena potong rambut

bolatnyer muka...

walaupun botak kamoo tetap cute di hati mummy..i lebiu..

Baju Raya Ryan~~~~

Salam~~~

hari nie da masuk ari ke 8 kite berpuasa alhamdulillah buat masa nie aku takde tinggal puasa lagi..kalau naik bendera jepun aku alamat lama la aku tak dapat berpuasa..sejak aku pakai implano nie..hormon aku jadi tunggang terbalik sikit..hihi..kadang2 kalau datang period dekat sebulan..adoii..mintak2 sepanjang ramadhan tak datang pun tak pe..hihi


persiapan raya kali nie sederhana jer..amboi baru hari ke 8 da sibuk buat persiapan raya ye aku nie..huhu...sebenarnyer takde la persiapan ape pun..just tahun nie dan tahun lepas raya aku dan hubby lagi bermakna dengan adenyer Ryan hihi..tahun lepas aku tak dapat beli bju raya pun..malam aku nk pergi beli baju raya tu la air ketuban aku pecah..hari raya pertama aku ari ketiga aku berpantang..hihi...tak dapat den makan kueh raya tahun lepas...T_T...takpe tahun melantak aku kueh raya berkilo-kilo pun takpe..huahahaha..

tahun nie pulak aku lebih kan keperluan Ryan...takpe la kalau mummy ngan daddy die takde baju raya baru..janji anak aku complete sume baju2 die..



baru beli baju  jer..seluar belum beli lagi..next month baru beli...

Aksi Ryan Makan Limau~~~

Salam...

nie citer pasal Ryan lagi..hihi..baru2 nie aku ade beli limau..nak kate suke limau takde la..tapi si keciktenonet tu suke sangat makan buah2an..mase pegi pasar borong saja try2 buah limau..aleh2 die merengek pasal nak makan limau lagi...terus je la daddy die beli 2 ke 3 bijik tuk Ryan..macam2 peel anak aku nie..meh layan aksi2 Ryan makan limau..

 uishh..sedap ke buah limau tu..



 layan...


 buat mata comel la pulakzz..


 makan sambil tido...terer la Ryan

 Ryan:cedap...cedap..tak kupek kulit pun sodap..




 sekian,The End

Thursday, August 12, 2010

GA Contest~~~

Kali nie nk join GA contest dari coklatchoc4u ..mana la tau untung2 dapat gak makan coklat free...huhu.

nie die ade utama nyer..kecur air tgk time2 puasa camni..huhu 
Hadiah utama 6pcs homemade choc with/wo filling with bookstyle packing

4 Hadiah saguhati 2pcs homemade choc with/without filling perset
 
so sape nk join boleh Klik SINI..
 
GA Contest:11 Ogos-11 Sept 2010

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Berpuasa~~~

Salam~~~

aku nak ucap kan selamat menjalani ibadah puasa yang bermula esok agaknyer la..
tak tahu la..rasa macam puasa kali nie aku lebih excited jer..tak la tahu kenapa..agaknyer mungkin dengan berpuasa secara tak langsung boleh la aku turun kan berat aku yang da lebih blue hippo nie terberat dari sebelum ade anak..tu la nafsu serakah terhadap makanan aku terlebih menjadi-jadi lepas bersalin..sangat2 la susah kalau nak stop kalau aku start makan..jenis pulak badan yang senang naik kilos nyer dan susah nk turun kilos nyer...

mintak2 bulan puasa nie dapat la mengawal tebiat makan aku yang da macam jin kelaparan nie..huhu..pada semua geng2 blogger yang beragama Islam..puasa jangan tak puasa..hihi...



P/S:2nd Anniversary kali nie sambut dalam bulan puasa..dan ber3 secara realiti..huhu

(GA)Giveaway Kelly Life~~~

Salam~~~

Kali nie nk join GA dari Blog Kelly Life ...hadiah GA kali nie memang menarik hati ku..hihi..mana la tau ..untung2 dapat apron free..akak suke tau..huhu..cantik kan apron nie ayat membodek ker




syarat2nyer mudah saja yer puan2 dan tuan2..
  •  Buat N3 mengenai GA ni kat blog masing2
  • Link kan blog Kelly's Life
  • Letak komen kat N3 ni
  • Mestilah follower kat blog Kelly's Life
  • Terbuka kepada semua follower Kelly's Life kat Malaysia je
pada sape2 yang join GA nie cepat2 jgan tunggu2 lagi...Klik SINI  untuk mnyertai GA yer...

Wish Me Luck

Friday, August 6, 2010

Ryan Vs Bebear Besar Dan Bebear Kecik~~

Salam~~

Nie bukan cerita baru cerita lama da..sebelum adik perempuan aku pindah hostel aritu..adik perempuan aku merangkap auntie bongsu Ryan ade satu teddy bear besar macam orang utan ..Ryan suke tul ngan teddy bear tu tak kira la kalau aku sorok kat mana2 mesti die dok cari teddy bear besar tu..sekarang nie adik perempuan aku tu da pindah hostel die bawak sekali teddy bear yang besar tu..kedekut taik idung masin la auntie bongsu nie kan tak dapat Ryan nak main bear besar tu lagi.. seronok tengok kalau Ryan main ngan Teddy bear besar..haihh..mintak2 hari jadi Ryan nanti ade orang hadiah kan teddy bear besar tu..(utk mummy die ke anak die?..:p)

hah itu die..bile nampak jer bear terkam cam rimau




da panjat da

 ntah die tengah cium ke gigit..konfiusi

gigit perut teddy..

 tukar teddy bear kecik plak

 cam nak tak nak jer main teddy kecik tu

Ryan:hmm..layan TV lagi bagus..

Cabutan Bertuah 5 Hari~~~

Salam..

Sempena nak bulan Ramadan al mubarak yang  mulia nie..Little Colour Shop mengadakan cabutan bertuah aka Lucky Draw...Cabutan bertuah nie di ade kan selama 5 hari saja diulangi 5 hari saja..bermula dari hari ini 6 ogos pada pukul 1 petang  sehingga 10 ogos 2010 pada pukul 1 petang..

hadiah2nyer kalau nak tau kena pergi BLOG Puan punya Lucky Draw..

aku tag 3 orang:
slogan:saya suke kambing.....sebab kambing tu cute bangat..huhu

kereta ku rosak~~

Salam~~

hari nie ari ke 2 kereta aku rosak..masalah2..da la biase pagi2 aku memang hantar Ryan pergi Umah Mentua nanti kereta..tetibe lak rosak...adoyaiiii...hari rabu aritu tpakse la bagi alasan kereta rosak laki bini tak dapat pergi kerja...motor ade tapi park kat umah mentua...sebab kalau kami hantar Ryan biasenyer naik kereta..pas hantar Ryan baru tukar transport naik moto pergi kerja tak la aku tersangkut dalam jamm tu kalau naik kereta ...tak sampai ati sebenar nak naik motor kalau nak antar Ryan..pasal Ryan lemas kena angin kuat2 nie..nie pun sebab tpkse kalau ikut ati aku yang memang malas kerja nie nk jer aku amik cuti..semalam pas balik kerja nak amik Ryan kami tak bajet la nak ujan...sebab langit mendung  tp belum nak ujan...aleh2 sampai kat area puncak jalil..ujan la plak...kesian kat ank aku..nasib ujan tak bape nak lebat..Ryan plak tengah sedap jer tido..aku ape lagi bungkus la die ngan sweater aku..nasib baikla die tido kalau jangan harap aku leh bungkus die ngan baju..takmoh nyer die..

tepat2 sampai jer bwah umah..hujan lebat..alhamdulillah...nasib sempat...esok tak tau la camne..ingat balik nanti tido jer la kat umah mentua..nak senang kan cerita umah mentua kan umah aku takde la jauh sangat...tapi mase perjalanan biase kalau naik kereta dalam 10 ke 15 minit camtu  la..naik motor dengan bawak Ryan mase perjalanan 20 minit...hihi..kena bawak slow..tapi bawak slow tu la yang buat Ryan syok tido..kena angin jer...

Wednesday, August 4, 2010

(GA)Cute Teddy Bears Giveaway~~

Salam~~
kali nie aku join Cute Teddy Bears Giveaway Daripada Blog Cute Mummy..
sempena Birthday beliau pada 13 ogos 2010 nie....

so mesti ade syarat2nyer..tak susah syarat2nyer..


  1. jadi follower Cute Mummy -DONE
  2. buat entry mengenai  Cute Teddy Bears Giveaway- DONE
  3. tinggal komen serta link dalam komen box..-DONE
  4. tag 5 kwn atau lebih..-DONE
  5. giveaway berakhir pada 13 ogos 2010 
5 orang yang aku tag utk giveaway nie...
so pada sape2 nak join giveaway nie meh cepat2 join sebelum terlambat...

Tuesday, August 3, 2010

(Contest)Moment With Newborn Baby Contest~~

salam

contest lagi ye...hihi..mood bercontest huhu..tetibe mase aku terpandang tajuk dan entri contest nie teringat moment2 masa baru dapat Ryan sebab tu la aku nak join contest...tak salah mencuba nasib..ini pun sekadar suke2 kan..

jom kite syarat2 nyer dulu:



  1. jadikan tajuk diatas sebagai tajuk entry anda-DONE
  2. jadi follower http://nayville.blogspot.com-DONE
  3. letak banner diatas, disidebar dan entry anda beserta link contest-DONE
  4. letak link http://nayville.blogspot.com di bloglist anda-DONE
  5. hanya sekeping gambar untuk seorang newborn baby. jika punya lebih dari seorang anak, anda dibenarkan menghantar gambar anak seterusnya dalam entry yang sama.
  6. jika bukan anak anda, anda juga dibenarkan untuk menghantar penyertaan.
  7. gambar 'newborn baby' mesti lah berusia kurang dari seminggu.
  8. masukkan nama bayi,  tarikh lahir, berat semasa dilahirkan, berapa jam / hari selepas dilahirkan semasa gambar diambil, nama ibu dan email anda. ceritakan detik ketika gambar itu diambil.
  9. tinggalkan link penyertaan anda pada komen entry ini.
  10. kualiti gambar tidak diambil kira sebalik nya 'moment' pada gambar yang akan dinilai.
  11. pemenang akan dipilih oleh juri yang dilantik dikalangan jurugambar.
  12. sebanyak 3 pemenang akan dipilih. hadiah saguhati akan ditentukan bergantung kepada jumlah penyertaan.
  13. tarikh tutup penyertaan adalah pada tepat jam 12 tgh malam 31 Ogos 2010 
  14. hadiah menarik menanti pemenang :
grand prize : sepasang baju raya casual jenama PONEY beserta duit raya sebanyak RM50
1st runner up : sepasang baju raya casual jenama PONEY beserta duit raya sebanyak RM30
2nd runner up : duit raya sebanyak RM30
so mengodek balik gambar2 lama..gambar la yang buat aku sedih+happy+excited
  • Nama Baby:Muhammad Fazreal Ryan
  • 18 September 2009
  • Berat Semasa Lahir:2.97kg
  • Gambar Diambil:Sehari Selepas Dilahir(Time nie da sampai Umah)
  • Nama Mummy:Nurul Ain
  • Email:aenareal@gmail.com
  • Cerita Disebalik gambar:Daddy terlalu excited nak bergambar dengan Ryan yang tengah bukak mata time tu ..wangi betul Ryan mase nie walaupun belum mandi..rindu bau Ryan mase baby..sekarang Ryan wangi gak..wangi dalam mahsam..hihi  
so sape nak join contest nie sila Klik SINI

    (GA)MAMALYNA'S GIVEAWAY : "KETUK-KETUK RAMADHAN"

    Salam

    kali nie nk join giveaway dari Mamalyna ..nie saja2 nak join..terima Qaseh kat Mamalyna kerana bermurah ati nk adakan giveaway nak dekat2 puasa nie..moga2 dimurahkan rezeki sekeluarga..Amin





    macam biase mesti ade syarat2..mudah jer..

    syarat2nyer ialah:

    dan Giveaway berakhir pada 10 ogos 2010 ..so sape nak join giveaway nie masih sempat lagi..meh Klik SINI  kalau nak join giveaway nie..
     

    (Contest) Cuties Stripes N Line Contest~~~

    Salam

    Kali nie nak join contest mama rifqy saja nak cube2..selain aku tak tahu nak update apa kat blog aku nie..

    so pada sape nak join contest boleh klik sini

    syarat2nyer:
    • mesti jadi follow Blog Puan Penganjur-DONE
    • letak banner kat side bar-DONE
    •  letak 1 gambar anak-DONE
    • nyatakan nama dan umur anak-DONE
    • add dalam blog list-DONE
     so picca yang jadi dihati Mummy Ryan ialah.....



    •  Nama:Muhammad Fazreal Ryan
    • Umur :10Bulan


    ok la wish me luck..contest nie berakhir pada 15 Ogos 2010  ..jom geng kite meriah kan lagi contest nie..cepat2 jangan lambat...
    Related Posts with Thumbnails