Followers

Thursday, July 29, 2010

Bengap Punya Samseng~~

Salam~~~
aku baru baca metro online tadi..ade satu artikel kalau korang ade baca metro hari pasal
"bayi Dibelasah"..setan betul samseng2 tu..kalau iye ko nak belasah orang..cari la orang bersalah yang ko pergi belasah baby kecik tu apasal..apa la bengap bin  bahalul tul korang nie..ish sakit ati aku baca pasal artikel tu..bukan ape..xde perikemanusian langsung budak yang tak bersalah pun ko nk pukul agak2 la wey..cepat2la polis tangkap samseng2 tu..

Klik Sini utk Baca Artikel Tu

Friday, July 23, 2010

(Contest)Sweet Cute Baby Smile Contest~~~~

Salam~~
Hari ini aku nak join contest..da sekian lama tak join contest..nie pun kire last minute nak join contest nie..so meh kire tengok apa syarat2nyer

Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

1) terbuka kepada semua blogger 

2) buat satu entry bertajuk "Sweet Cute Baby Smile Contest". tajuk lain tak diterima okeh...

3) letakkan kedua-dua banner di atas pada entry korang tu.dan letakkan juga kedua banner di atas pada sidebar korang sepanjang contest nie berlangsung.

4) add blog intankuterpilih dan Baby Ku Cute Collections di dalam bloglist/blogroll korang dan wajib menjadi follower bagi kedua-dua blog nie...

5) upload sekeping gambar simanja... tak kesahla gambar anak ker, anak sedara ker, adek ker... boleh hantar banyak kali untuk seorang blogger, tapi bukan simanja yang sama.dan sekeping gambar untuk satu entry.

6) make sure gambar tu menunjukkan si manja tengah tersenyum memandang kamera...diulang yea, tersenyum memandang kamera...taknak pandang lain selain kamera...gambar tidak boleh di edit dan bukan gambar studio.

7) simanja hendaklah berusia 0 hingga 3 tahun.

8) di bawah gambar tersebut hendaklah disertakan NAMA SI MANJA, UMUR SI MANJA dan NAMA IBU.

9) pada entry tersebut, jangan lupa mention sekali blog intankuterpilih dan tolong promote Baby Ku Cute Collections beserta  link back sekali key... hehehe...

10) bila dah confirm complete semua syarat di atas, sila tinggalkan link korang di ruangan komen entry nie...

Nama Baby:Muhammad Fazreal Ryan
Umur:10Bulan                                 
Nama Mummy:Nurul Ain                   
so sape yang ade anak yang suke senyum boleh la join contest and pada sape2 yang tengah cari baju2 raya tuk anak2 boleh singgah kat tuan punya blog nie..sbb tuan punya blog nie ade blogshop jual baju2 baby yang cantik2 bangat.. 

contest berlangsung sehingga 31 julai 2010

Wish Me Luck~~

Wednesday, July 21, 2010

Ryan Yang Suke Makan Ice Cream~~

Salam~~~
Selasa Semalam aku tak datang kerja..tak sihat(ye ker?) hari isnin malam tu aku teringin bonar nak makan ais krim (mengidam ker?)haha..Ryan lak sakit gusi al maklum la..gigi atas nak turun..suka bonar nyer die makan ais krim..da abis pun dok merengek nak makan ais krim lagi..ish2 anak mummy nie..suke ais krim yer.. nanti kite suruh daddy beli ais krim kat pak cik Mcdonald duck

budak tomot makan ais krim

Tuesday, July 20, 2010

Vote For Fazreal Ryan

Salam~~
Hai Geng2 Sume, Nak Mintak Jasa Baik Korang Untuk Tolong Vote For Ryan Bagi Melayakan Ryan Menjadi Cover Album Majalah Pa&Ma Di Bulan Yang Mendatang..

Muhammad Fazreal Ryan
10 Bulan

klik Di Sini utk mengundi Ryan..
Cara2 dia Senang Je..Just Type AFUNDI Dan Hantar Ke 33132 Korang Masuk Kat Website www.majalahpama.com.my Ni Pastu Cari Nama Muhammad Fazreal Ryan..
 Dan Tekan Butang Undi Laju-laju, Ni Sample Website Tu..
klik pada gambar tuk tumbesaran wokey....
Haa... Nampak Tak Gambar Ryan *Dalam Petak Merah* Yang Chomel Lote Tuh...? Undi La Bebanyak... Undi Sampai Muntah Darah.. Hihihik.. Nanti Kalau Dia Menang, Aku Belanja Korang Semua Makan Sup Bulu Ayam... Hihihi... Dan Kepada Sesiapa yang ade Baby  Korang Pon Boleh Sertai "Bayi Bulan Ini", Mana La Tau Korang Bernasib Baik.. Pas Join, Korang boleh gak bagi link kat aku nanti aku tolong vote Sebanyak 16 Juta Kali tuk anak korang ok.. Tapi, Korang Kena Baca Syarat2 Dan Terma Ini Dulu Sebelum Join..

SYARAT PENYERTAAN
1. Peraduan BAYI BULAN INI - Terbuka kepada bayi yang berusia 2 tahun ke bawah.
2. Hanya penyertaan dengan gambar “close-up” terbaru yang jelas dan menarik sahaja yang akan dinilai. Gambar kabur atau imej terlalu kecil tidak akan dilayan.
3. Pertandingan akan berterusan setiap bulan sehinggalah dimaklumkan oleh pihak editorial web kelak.
4. Bukti e-mel tidak boleh menjadi bukti penghantaran.
5. Pihak kami tidak bertanggung jawab terhadap gambar yang tidak sampai atau dengan borang penyertaan yang tidak lengkap.
6. Sebarang pengesahan mengenai penerimaan gambar tidak dapat dilakukan oleh pihak kami sepanjang pertandingan ini berjalan.
7. Sebarang perubahan hadiah tertakluk kepada pihak editorial web.
8. Pemenang akan dipilih berdasarkan peratusan markah tertinggi. Peratusan markah dibahagi kepada dua iaitu 30% undian melalui web dan 70% undian dari pengadil. Keputusan pengadil adalah muktamad.
Pihak editorial web berhak menggunakan gambar-gambar yang dihantar untuk tujuan promosi dan aktiviti berkaitan laman web dan majalah Pa&Ma.
9. Peserta yang pernah disenaraikan sebagai pemenang TIDAK akan dipilih lagi sebagai peserta dan pemenang.

Senang Je Kan... So.. Jangan Berlengah Lagi.. Hadiah Menarik Menanti Anda.. Jumpa Anda Di Sana... *Di Mana ??*

Update: Ramalan Paul The Sotong Gila...


P/s: Memain Je Tau.. Percaya Kepada Sotong Gila Ini Merupakan Perkara Syirik.. Semua yang Berlaku Hanyalah Kebetulan...

Monday, July 19, 2010

Alhamdulillah Da 10 Bulan Da~~~

Salam~~~
Selamat Berhari Isnin..semalam genap Ryan 10 bulan tinggal 2 bulan aje lagi nak sambut birthday Ryan...aktiviti ahad cam biase melepak kat rumah jer..kuar pun kejap jer pergi Giant beli barang sikit..lagi pun semalam En hubby kerja..kalau tak kerja aku lebih suke dok umah..malas nak jejalan..hihi..memang dasar pemalas nak berjalan-jalan..huhu..kalau Si Ryan mengamuk ajak jejalan pun aku bawak ronda2 depan umah jer..malas nk turun..almaklum rumah xde laman..hihi
yeah Ryan Da 10 bulan 1 hari
 Ryan memang Fotogedik
abaikan kaki aku tu
memang pantang tengok mummy die pegang camera

hari jadi Ryan nanti nak bagi Ryan hadiah ape.?.lauk ape yang sesuai tuk party bday Ryan?..nak wat kt mne?..nk tempah kek kat sape?...arghhh pening2...nt baru pk..hihi

Thursday, July 15, 2010

Pelakon Lagak Ngeri Beraksi~~~

Salam~~

hai semua..macam entri aku yang sebelum nie aku ade bagitau yang Ryan dalam bulan nie aje da 2kali demam..baru-baru nie plak..die da ade perangai baru aktiviti panjat memanjat..adoi sejak die da semakin lasak nie..terpakse mengikut jer mane die nak pergi..nak halang nanti susah lak ..kan sekarang nie die tengah explore tentang keadaan sekeliling die..sekarang kalau aku sorang jer kat rumah terpakse letak die dalam katil sekejap..kalau tak.. tinggal sekejap jer..kang da berdentum kepala kat lantai lagi payah kalau cam gitu..

so bile aku dekat dengan die jer baru aku lepas bawah..itu pun kadang2 pandai gak..bile letak dalam katil..nangis nak keluar takmoh duduk dalam katil die..

tgh berusaha nak memanjat..Ciao ciao ciao

macam2 gaya

dan akhirnye berjaya amik benda alah tu..muke orang sakit.

tu la die sakit2 pun nak jugak lasak..tapi takpe la dari melepek jer kang..lagi risau aku dibuatnyer..sekurang-kurangnyer kalau die lasak aku tau die nie aktif..cepat sihat yer sayang mummy...

Wednesday, July 14, 2010

Entri yang sepantas kilat~~~

salam...

tajuk nak gempaq..kuikui..da lame tak dapat update blog kalau ade update pun just copy paste dari email..super bz ngan kerja..dengan Ryan yang tak sihat lagi..bulan nie jer da 2 kali demam..semalam check suhu badan Ryan 38.8c terkejut den..terus lap2 ngan tuala basah..nie pun aku terpakse pergi kerja gak..kalau tak pasalkorje yang berlambak...tak hingin aku pergi..tapi company nie bukan bapak aku yang punya*cakap gaya jin dlm citer ahmad albab*..mungkin ker die demam pasal kena sengat ngan lebah hari tu..tapi aku tengok die aktif jer pas kne sengat ngan lebah tu..arghhhhh!!jahanam punya lebah tu..ape ke hal ko sengat anak aku...huishh..sedih aku tengok anak aku time tu..nasib die tak melalak..Ryan fighting ok..mummy sayang bangat sama Ryan..

time pergi check up 9 bulan...

Wednesday, July 7, 2010

Awas!!!!

salam..



dapat cerite nie dari e-mail..baca la mungkin berguna..







Just to share / ingatan kt korang seme....

Semalam
saya balik dari opis mcm biasa around 5.40 pm. saya ikut jalan syed
putra
sbb kat situ kurang jam & boleh cepat sampai rumah ( 7 minit dah
sampai vista).

Nak dijadikan citer, masa tgh syok borak ngan
opismet yg kebetulan menumpang saya ptg smlm, tiba2 ada sebuah motorbike
( 2 lelaki India
) bg signal suh saya berenti kononnya ade sumthing wrong kt kete saya.


Lepas
pk dalam 1 minit, saya cari tmpat slamat dan berenti kt tepi kiri
jalan.

Then 2 india tu terus meluru ke kereta saya . dan dan tuh
jugak die simbah tayar kiri belah depan ngan air.

Then saya
turunkan cermin kete sikit, tanye apehal.. die kata tayar kete saya
berasap
teruk. Die sambung lagi, katanye tayar sy nak meletup. Die beria suh
saya
kluar tengok keadaan tayar.

Saya amik masa lagi 2 minit diskas
ngan opismet kt sebelah either nak kuar
ke tak.

So end up
with, sy kuar sorang2 while opismet tunggu dlm keter . in case pape
happen die bleh call sape2 dari dlm kete.

So India ni punye la
beria tunjuk disc plat saya rosak. Die punya gasket pun dah nak cabut
katanye. Kalau saya jalan jugak, ade kemungkinan tayar kete saya
meletup.

Die kata die keje shell (mmg pakai tshirt shell pun, tp
rasanye tshirt tu die curi je kot), so dia offer nak baiki. Dia kata
follow diorg ke bengkel diorg.. dekat je katanye.

Saya yg masih
terkejut tak leh pk panjang, saya kata kejap saya nak tanye membe.

So
saya masuk keter, lock pintu then call kawan2 saya tanye pendapat.

Kawan2
saya kata jalan jer, kat rumah nnt baru recheck condition tayar tu.

Nasib baik perjalanan
dari opis ke rumah dekat jer, so saya cakap la kt India tu kata saya nak
gamble je bawak slow2 and recheck kt service center nnt..

Dalam
masa yg sama India tuh terus belek2 tayar keter saya tuh, pastu bangun
tunjuk kat
opismet saya kata minyak break dah kuar kat rim ( sambil tunjuk tangan
die ade minyak hitam).

India tu tak puas hati gak, die kata kalau
you jalan jugak nnt tayar you pecah.

Saya kata takpe. Then tiba2
die cakap angin tayar dah kuar (x terpk lak saya kalau nak pecah x de
masanye la angin nak kuar sempoi2 bahasa).

Since kawan sy kata
balik rumah dulu, so saya pun slow2 bawak keter tu ke rumah. Smpai je kt
parking Vista , mmg sah tayar kiri belah depan tu flat.

Nak
nangis pun ade rasanye. Saya check tayar tuh, saya nampak penutup laluan
angin tu longgar.

Saya pk satu jer, mesti India tuh dah punch
benda2 tajam kat tayar saya smpai pancit. Tp bila pk balik, kalau
bocorkan camtuh takes time gak utk angin kuar kan . Tp kes saya nih,
jalan 2 minit jer mcm dah 80% angin tu kuar dari tayar.

Saya
bukak tayar tu then round bangsar n brickfield cari kedai tayar. Since
seme kedai dah tutup, saya gamble je gi pump angin kt
stesen BHP seblah menara tu. Masa saya bukak penutup angin kt tayar
tuh, saya perasan ade particle kaler putih terselit kat tengah tu.

Bila
saya tarik je benda tuh, terus seme angin (yang balance lagi 0.05% )
kuar.

Ya..
Saya dah dapat idea camana India tu confident jer cakap angin dr tayar
saya
dah kuar. Sebab die dah letakkan particle tu kt tayar sy masa saya tgh
pikir2 nak kuar keter ker tak atau pun masa saya tgh talk to kawan2 saya
tanye idea diorg.

Luckily saya & opismet tak ikut India tu
ke bengkel diorg yg only God knows where. Kalau tak mmg dah takde kt
opis hari ni kot... na'uzubillah..
Bila citer kat kawan saya,
rupanye dah ade kes camni. Guna modus operandi yg sama. Cumanye penjahat
tu berjaya bawak mangsa ke 'bengkel'nya then kat sana mangsa di rompak /
raped.

So kawan2, hati2 bila ade org suh berenti. Even jalan yg
saya lalu tu sibuk.
Tapi tak denye diorg nak sibuk2 tgk kenapa kita
berenti
tepi jalan.

Tapi smlm, opismet saya perasan , lepas berenti dlm
5 minit ada sorang brother ni singgah dan tunggu saya sampai la saya
gerak balik.

Pastu sempat die pesan kat saya, katanye ' jalan jer
dik, ni tipu jer. Diorg nak cari duit'.

Alhamdulillah Allah
masih beri peluang kat saya

Ryan yang da pandai bercakap~~~

Salam~~
nie aku nk story mory sikit..huhu..pasal perkembangan Ryan..alhamdulillah Ryan membesar bagaikan Juara hihi..tapi badan die tak berapa naik sangat.. masa timbang 6 bulan hari tu 7.5kg sekarang baru  8kg..naik sikit jer..mungkin pasal die terlalu hyperactive agaknyer..baru2 nie lak tak sihat..asik muntah2 jer..so cerite lagi pasal perkembangan Ryan die da pandai gak sebut beberape perkataan..sebut ami(mummy)opah,poh poh,baby,kakak, tapi yang paling mengejutkan aku ngan en.hubby ialah die sebut ba-alip -ba-ya..alamak macam die leh sebut perkataan tu..aku ingatkn aku sorang je yang dengar tapi En.Huby pun dengar gak..kebetulan atau die da konfius sampai bercampur aduk perkataan..hihi..saba je la aku..entah mana die dengar perkataan tu...

Monday, July 5, 2010

Over the Rainbow..~~~

Salam..

beberapa hari  da aku tak dapat update blog..Ryan tak sihat..demam batuk selsema...da bawak pergi check dekat 2 buah klinik dan hospital..alhamdulillah la..sekarang just tinggal batuk2 jer..tu pun kerap sangat batuk kesian Ryan kadang2 batuk sampai muntah2..

hihi..berbalik pada tajuk diatas...Rainbow@pelangi?..biase kan kalau dulu orang dulu kate "jangan tunjuk pelangi ngan jari nanti kena potong" ade lak yang kate "bila ade pelangi tu maksudnyer ade bidadari mandi"..huhu..banyak tul idea orang2 dulu kan...dulu aku cukup percaya tul iyelakan nama pun budak2..bile da masuk sekolah belajar sains baru la tau macam mane pelangi tu terhasil...

so meh layan pic pelangi kite tu...

Related Posts with Thumbnails