Followers

Monday, May 31, 2010

Bilalah dapat pergi holiday lagi~~~

salam~~
cakap pasal holiday mesti yang syok yer tak...En hubby plan tahun depan nak pergi Bali lagi..mmm..kalau fikir memang la syok nak pergi sane lagi..tapi dengan keadaan Bumi yang tak stabil...asyik gempa bumi sane sini..takut lak...buatnyer kat kena Tsunami oohh tidakk..aku tak pandai berenang..kehkehkeh..

kalau ikut macam nak jenjalan dulu dalam Malaysia nie..Negara sendiri pun lum abis round..tapi kalau pergi negara orang nie mencabar sikit..yang paling mencabar tang duit dorang..huhu..teringat balik mse g honeymoon(eceh ceh honeymoon ker)kat bali hari tu..1st kat Bali kami sampai da malam..sebab naik flight petang..sampai je sana kami naik bas pergi tempat makan..disebabkan kalau bab makan nie aku memilih sikit..so dapat sikit je la..makanan dorang lain sikit dari makanan kite..

bile sampai kat hotel check in pastu letak beg trus keluar jenjalan..da abis jenjalan balik bilik semula..tetiba lapar lak perut aku..hihi perut2 saja ko nak lapar time tu kan..igat nak pakai room service kang takut mahal lak dorang caj..so aku ngan En hubby igat nak g kedai kat luar..cari kedai 24 jam macam 7E..sebelum pergi tu kiteorang tak mau la bawak duit banyak2 kang kena paw lak..so bawak sekeping 100 juta rupiah..sampai kat kedai tu..aku dok main kaut jer la ape yang aku nak..aleh2 biar cek betul2 duit itu rupernyer aku amik 1000 rupiah jer..kehkehkeh..terpakse letak balik yang aku amik bebanyak tadi..nasib kiteorg cek dlu..klu trus g bayar jer konfem aku lari laju2..huhuhu..last2 terpakse amik maggie 1..sadis ko..tu la akibat kalau duit tu banyak angka 0..huhu..


so layan gambar kami~~~zassss
 tempat nie sejuk bangat..kat belakang tu gunung berapi semi aktif..
  time nie kat Tanah Lot..
jimbaran..hari terakhir kami kat sana..kat kami makan seafood..

Thursday, May 20, 2010

Bila Fazreal Ryan Ber 'CD'ing..

 Montot yg Seksi Bangat Nih


Salam~~
ni pasal cloth diaper aka CD..aritu aku ade order CD..nie kire 1st time cube pakai CD nie..nak tengok macam mane ok ker x..haritu bile aku dapat je balik basuh2..da kering try bagi Ryan pakai..ok la..aku tengok pun cam selesa jer die pakai..tapi yang aku heran tu setiap kali pakai mesti die memerut kat CD tu..mule2 aku mungkin die senak perut..hari ke 2 pakai pun sama gak..padahal mase kat rumah MIL kate die tak membuang lagi..aku ingat mungkin pasal hari pertamam pakai tu die membuang 4 kali..tapi semalam tak sampai sejam pakai kan die CD tu die da memerut lagi..samapi kena tilam..haiyakk..

Aku agak mungkin die rase terlalu selesa nak memerut kat CD..huhu..tak xpe la Ryan memerut la selagi mummy larat membasuh yer...huhu

Fazreal Ryan Dan Tembikai~~~

Salam~~
semalam lepas balik kerja cam biase amik Ryan kat rumah ML..pastu sampai rumah aku kemas rumah sambil En Hubby aka Daddy Ryan belah buah tembikai..En.Hubby saje suap sikit air tembikai tu kat Ryan dan hasilnyer ialah seperti di bawah..


marah tu En hubby nak amik sudu die tak kasi

sudu da kena amik..so korek pakai tangan..haishh..

kusyuk tul die layan tembikai tu..

pandai tu nk makan tembikai..

hah dapat satu yang baru..(nie mummy nyer tembikai terpkse beralah)

hmm..saba je la..ingat mase suap tu die tak mau..sebab die suke buat muke cam tak sedap..alih2..die dok kejar tembikai tu..haiishh..

Tuesday, May 18, 2010

Fazreal Ryan Jadi Mekanik~~~

Salam~~
nie la gelagat anak bujang aku sekarang sejak boleh duduk..sekarang asik nak pomen walker die je..alahai nak anak aku..nk jadi mekanik ker?..(Ryan kat umah memang tak pakai baju..die suke berlengging skit..kalau pakai baju marah kat mummy die)

Yeahh Fazreal Ryan Da 8 Bulan~~

Salam~~
Arini genap anak bujang aku nie masuk 8 bulan ..lagi macam2 ragam macam2 kerenah sekarang..die da pandai duduk walaupun tak stabil lagi kadang2 tu berdentum gak la kepale die..tu la yang paling merisaukan aku..gigi pun da mula nak tumbuh..jawabnyer tak lame lagi pandai ler die gigit orang..lagi bape bulan anak mummy nie nak masuk 1tahun...cepatnyer mase berlalu...

Friday, May 14, 2010

Dan Akhirnyer..~~~~~

Salam~~~
Dan akhirnyer jeng jeng jeng..termakbul gak hajat aku ngan En hubby nak pakai camera DSLR huhu..mungkin tak mahal cam camera orang lain tapi ini je la yang kami mampu..janji leh pakai yer dakk..hihi..saya sangat suke...sekarang tengah belajar cara2 nak pakai camera nie..so sape yang terer pasal camera sile la bagi tunjuk ajar..tunjuk ajar ku sifu(lagu mentor gitu)..hihi

Monday, May 10, 2010

Fazreal Ryan Di Pizza Hut~~

haha..nie la bujang kenit aku da pandai nak mencapai barang..habis sume nak di tekan..tapi lenkali jangan harap la aku nak makan pizza kat sini..menyesal giler..servis kurang baik..

Hadiah Hari Ibu..~~

Salam~~
semalam kire 1st time aku sendiri celebrate hari ibu..dan semalam gak la dapat hadiah sempena hari ibu..suprise dari En.Hubby..En hubby nie memang suke sangat buat suprise..Tenkiu sayang...hihi..malam semalam tepat kul 12 tu die dok wish aku..aku lak da membuta pasal mengantuk sangat..kul 3 bangun nak buat susu Ryan..ternampak kotak kasut kat rak dapur..aik pelik gak sape la yang letak kotak kasut nie kat dapur..tengok betul2..rupernyer hadiah..yuhuuu..i suke uuu...
cutekan tulis En hubby aku nie..hihi
huhu..kasut yng di idam kan dapat gak..

Wednesday, May 5, 2010

Happy Birthday Bos~~~

Salam~~
hari nie semua org kat ofis celebrate besday bos kami..Mr.Eric..kumpul duit sorg sikit..dpt ler beli 2 bijik kek..disobabkan aku bukan pengemar kek tegar aku mkn seketui aje la..kek tiramisu..diorang beli 2 biji kek..1 lagi kek black forest..aku nie cume layan kek secret receipe jer..hihi..bukan berlagak yer..cume aku suke kek yg sedap2 jer..biar mahal skit janji puas ati bile makan..
nie la bos kami..Mr.Eric
yang nie kek black forest kek lagi satu lupe nk snap
nie la geng aku..sebab kat ofis cume ade 4 org jer budak perempuan melayu

Tuesday, May 4, 2010

Doctor Fish~~~

salam~~
ini boleh dikire entry lapuk la hihi..bz sampai tak sempat nk update..mggu lepas kami satu famili sje jejalan kat sunway ngan besfren En.hubby..aku pun memang kenal kawan En.hubby nie..aritu die datang ngan adik perempuan die..lps da penat2 jalan..kwn En.hubby belanja kiteorg g spa kaki..g rendam kaki kasi ikan makan..huhu..so layan ngn picture2 kami nie..



Biar Betul~~~

salam~
pagi tadi saje tengok meter nuffnang..aku nampak ade org search pusat rawatan dan jagaan orang tua al-ikhlas..ermm..ade ke aku buat entri pasal nie..mmmm..*berfikir*

Related Posts with Thumbnails