Followers

Thursday, April 29, 2010

kereta rosak~~~

salam~~
hmm..semalam da la x korja..hihi bukan malas ok..tapi sbab takde orang nak tolong jaga Fazreal..My MIL pergi hospital pergi wat monthly check up..so aku malas nak susah kan orang lain..cuti je la jwbnyer...

so petang tu ingat nak ikut En.Hubby pergi kerja..(ade ke nk ikut)En.hubby ade kerja nak buat kat tesco so kiteorang leh rayau mase En.Hubby g buat kerja..hihi..tak tak sampai setengah jalan kereta buat hal lagi..kipas angin die tak jalan temperature die naik naik sampai line merah..uish aku serik hari tu da kena..sebab asyik sangat borak tak perasan temperature die naik..berasap kereta ko..nasib aku tak terbakar dalam kereta...choiii..mintak simpang malaikat 44 hihi..(kalau da ajal nk buat macam mane ek)..


En hubby berhenti kat pam minyak tengok2 kalau die leh btul kan..tapi al-maklum la..die tak bape terer bab kereta nie..kalau bab computer nie..hah ko bagi je la kat die..insyallah die leh repair..last2 bile temperature die da turun sikit..kami terus pergi rumah My MIL..mintak abang En hubby tolong repair..senang korje..hihi..keputusan kami tak jadi pergi tesco..En.hubby mintak orang lain tolong ganti die pergi buat kerja kat tesco....(tak dapat aku nk jejalan ngan Fazreal)
 sabau je la mummy nie...daddy kat luar basah kena ujan..
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Wednesday, April 28, 2010

Terima Kasih~~~~

salam~~

hmm..nie kire entry da lapuk sikit ler..ke"BZ"an yang amat sangat sampai tak sempat nk update blog aku nie..
saja nk tunjuk hadiah yang aku dapat dari Kak Lynn hihi...saje2 join contest hari tu..dapat hadiah saguhati..yeahh..1st time dapat hadiah tau..hihi..terima kasih Kak Lynn lain kali buat contest lagi eh..hihi..
nie die hadiahnyer..telekung kaler purple u..i like it..

P/S:-mcm tau2 je kak lynn nie sy suke kaler purple...hihi.sekali lagi trimas..

Sakit Tangan~~~

salam~~~

da bape hari nie anak aku kena satu penyakit ler..kulit sensitif betul macam mummy die..hihi..so bende da merayap pergi kat tangan..aku sapu ubat ler..disebob kan anak bujang aku suke gosok mata ngan makan jari sendiri..nie ler akibatnyer
 haish buat muke x bersalah lak die ye(mmg x bersalah pun ye)
 kesian anak mummy T_T

Thursday, April 22, 2010

meter gila~~~

gile kentang tul meter nie..nk jer aku hempuk meter nie kat dinding..haishh..tetibe total visitor jadi 5 orang..


accident di pagi hari~~~

hihi..citer pagi tadi tengah hari baru nk keluar yer..pepagi biasenyer aku bz skit..masuk tengah hari baru boleh update blog..tu pun kena sorok2 skit..nanti bos nampak mampui aku..hihi..secare kebetulan mase otw nak hantar Fazreal pegi rumah MIL kat simpang rumah aku tu ade accident camne leh accident tu aku tak tau la pulak.. mungkin pasal jalan licin kot pasal semalam hujan lebat..nak je aku berhenti g tanye kang orang kate aku KAK NAM lak..hihi..so tengok sambil lalu je la..sempat lagi nk snap gambar padahal kereta kat belakang da bersusun nak lalu..hihi

P/S:-kepada member2 yang drive kereta sdri..hati2 ok..

Makan Dinosaur~~

uit tajuk nampak cam ganas jer kan..tapi tak payah lar seriau aku bukan nak makan dinosaur yang betui2 tu..mane aku nak cari dinosaur betui tu..kebetulan tadi member satu tempat kerja nie ..dok pelawa aku gummy dinosaur..so melantak je la orang da bagi tu..dengan tak ade kerja lain aku snap ler pic gummy dinosaur tu(aku mmg takde koje)..trase cam kanak2 ribena jer aku dok telan gummy nie..kat mne la dorg beli..nampak ank sedara aku nie da berebut-rebut da..sok lusa si Fazreal pun agaknyer da pandai nak minta bende alah nie..tak sabar nk tuggu Fazreal pandai cakap..baru2 nie sebut opah aka MIL aku..hihi..nanti Fazreal belajar sebut mummy yer sayang...

Wednesday, April 21, 2010

Tag dari Mamaaerish aka Kak EB..

salam sumer hihi..dapat tag dari mamaaerish aka kak eb..terima kasih kak..sesi selongkar bag hihi..tp saya malu skit la..psl sy tak pakai handbag..pakai bag biase jer..teringin gak nak pakai handbag..tp susah nk cari yang berkenan di hati..hihi(alasan kuikui)
 nie la handbag den..hihi..
  






 yang paling penting..kalau takde nie aku mati kutu..tak tahu nak buat ape..hihi
 
 so nie je la..nak bagi tag pada

 dan pada sumer member2 blogger la..kalau boleh nak list kan sumer nama..tapi tak sempat la..


P/S:-kalau nak buat leh xnk wat pun xpe..tidak dipakse..kalau nk wat lagi bagos..hihi..

Monday, April 19, 2010

Kucing Bersayap~~

aku dapat gambar nie dari e-mail..terkojut gak la..tak pasti la gambar nie real atau rekaan semata-mata..allahualam..jom layansss..zasss(ala2 melodi gitu)





Sunday, April 18, 2010

Fazreal 7 Bulan sudah~~~


anak mummy da besar..hihi..mummy ngan daddy happy sangat dengan kehadiran baby dalam hidup kami..mummy ngan daddy akan bagi yang terbaik utk baby kami nie..
mummy and daddy always love u Muhammad Fazreal Ryan..

Friday, April 16, 2010

Fazreal VS Farish~~

al kisahnyer begini..hihi..Farish nie anak sedara aku yang sebaye je ngan Fazreal cume bezanyer bulan je..Farish lahir bulan Januari Fazreal lahir bulan Septermber..lepas Farish da beberape hari lahir..aku pun konfem pregnant..hihi..rezeki yer dak..kire mase aku preggy nie..aku mmg selalu main ngan Farish nie..sampai ingat kalau dapat baby girl nak letak name Farisha..tetibe tahu dapat baby boy..hihi..letak la name Fazreal..letak name Fazreal tu pasal nak bunyi lebih kurang dengan Daddy die..sekarang bile aku tengok perangai Fazreal sedikit sebanyak lebih kurang je macam Farish..kalau minum susu kaki nak bsilang...pastu kalau nak marah mesti nak garu kepala atau telinga..kadang aku rase dah terkenan ngan Farish ye la mane tak nyer..aku mmg suke sangat ngan Farish mase aku preggy dlu..huhu..so perangai pun sama..kate pun sedare..

Roti Kacang♥♥~~


aiikk..kenape gambar roti lak nie..hihi..bukan nak ajak makan roti..tapi kalau nak pun ok gak..meh2 kongsi sama-sama..nie pasal tarikh expired die la..belum expired lagi tapi pasal tarikh tu genap la Fazreal 7 bulan..hihi..kecoh la mummy Fazreal nie...hihi..lagi berape bulan je lagi anak aku nak masuk setahun..cepatnyer die membesar..dalam sedar tak sedar jer..hihi♥♥

Trauma~~~

trauma?ape yg aku trauma kan ye..pasal en3 yang aku post sebelum nie..yang kena tipu beli barang secara online kat mahkluk tu la..geram tak habis2 lagi..bukan ape aku da beriya-iya nak beli barang tu..siap tunggu lagi..alih-alih kena  tipu tak angin satu badan aku dibuatnyer..sebelum nie aku ade gak beli barang secara online alhamdulillah tak pernah la kena tipu lagi tapi sebelum aku just beli baju atau barang tuk anak aku jer..nie kire 1st time aku beli barang tuk aku sendiri..tu pun lepas pikir berape kali ngan tanya En.Hubby..ok ker kalau aku nak beli barang tu..die kate ok.trus aku order barang tu..

sekarang kalau aku nampak jer blog2 atau FB yang jual barang2 nie..rse cm seriau nk order..bukan aku terpercaye kt org yg jual2 online nie lagi tapi kurang konfiden..maybe dengan kakak2 yang aku pernah beli barang dorang tu aku tak kisah sangat kalau nak shopping kat blog atau FB dorang lagi...sebab aku da pernah berurusan ngan dorang..
tapi tak pe..kalau len kali aku nk mmbeli barang nie..aku nak kena beringat-ingat..i don't want banana fruit 2 times...hihi...so kepada yg pernah tertipu atau ditpu takpe kite belajar dari kesilapan kite..dan kepada PENIPU2 sedap sangat la makan haram hasil penipuan ko tu..

Thursday, April 15, 2010

aku tertipu~~~

haish gerammyer aku....tipah tertipu tertipu tertipah..nie gara2 satu mahkluk nie la..geram2..disebab nila setitik rosak susu sbelanga..so kisahnyer cmnie aku beli brang  secara online macam biase la..sebab sebelum nie pun aku ade beli barang secara online  dengan orang lain  tak pernah la pulak kena tipu..ok jer..aku pun bukan customer yang cerewet nak buat payment..sebab aku pun paham orang berbisnes nie..so bile aku da transfer duit tu..aku bagitahu da transfer..die pun kate ok..akan hantar barang tu hari isnin 12/4/2010..sampai sekarang barang tu tak sampai2 lagi..bile aku cari FB die da xde..macam da delete akaun FB die tu..aku da start pikir bukan da..tibe2 plak ade org FB post pasal mahkluk nie..adoi..kirenyer mmg betul la aku da tertipu..







byk lagi x larat aku nk copy byk2...tp aku pun terima kasih la..kat LUCY PARADISE nie sbb da tipu kat pelanggan die..makan la duit haram tu..sok lusa buncit la perut ko tu..

Tuesday, April 13, 2010

yeah~~~dapat award♥♥♥

1.THANKS & LINKS THAT THE PERSON GIVE YOU THE AWARD
terima kaceh kepada NADIA

2.PASS THE AWARD ONTO 15 BLOGGER YOU'VE RECENTLY DISCOVERED AND THINK ARE FANTASTIC
 Nafira
3. CONTACT SAID BLOG AND LET THEM KNOW THEY HAVE WON THE AWARD
 Done

4. STATE 7 THING ABOUT YOURSELF
  • suke makan..huhu
  • kalau da start menangis susah nak berhenti..(bocor rahsia)
  • suke kemas rumah(betui ker?..hahha)
  • sangat sayang pada family saya..(family come 1st)
  • sgat suke korean movie/series.
  • suke pergi bace blog kwn2..(klu ade mase..hihi)
  • tak suke orang yang hipokrit konkrit..

Thursday, April 8, 2010

Fazreal Ryan punya perangai sekarang~~♥♥

cepat betul mase berlalu..Fazreal pun da nak masuk 7 bulan..setakat ni baru nak pandai merangkak..kalau aku letak die dalam walker pun..abis satu rumah die teroka..cume dapur dengan bilik air jer belum teroka hihi..

pastu satu lagi perangai baru die "tolong mengemas"rumah..kalau da naik walker die tu sambil teroka sambil kemas bak pepatah "sambil menyelam minum susu"hihi(pepatah sendiri bikin)..adoi naik pening kepale aku ni..baru jer susun hanger baju die da dok tarik sampai terabur semua pastu handphone aku tengah charge pun die tarik..waaaa..nasib tak rosak sayang oii..kalau tak mane mummy nak cari handphone sayang oii..tu present dari daddy tu..bile kite "AMBOI,biase die"..bukan tau takut..tersengih-sengih adela..start sekarang barang2 yang die leh capai terpakse letak tempat yang lagi tinggi..

sekarang die pun tau bezakan kat luar rumah atau kat dalam rumah..bile keluar suke je die..bile masuk dalam rumah menangis..hihi..macam tau2 je..

banyak yang aku belajar bile da ade anak nie..kesabaran tu mesti kena ade..walau pun kadang2 jadi hilang sabar gak..hihi..terpakse la fikir secara rasional dan positif sikit.."die tu kecik lagi mane la tau pape"...tuk pengetahuan anda semua(ade ke org nk bace)hihi..aku nie seorang yg garang dan tegas..hihi..(bocor rahsia aku)

♥♥The End♥♥

Tuesday, April 6, 2010

setelah megetestnyer..hihi ♥♥♥~~~

so sabtu lepas aku ade order barang ...semalam barang tu da sampai..hihi..aku sebenarnye tak pernah tau pasal aromatherapy nie..then lepas aku terbace 1 entri dari Queen Of 2 Heroes..die kate lepas anak die pakai aromatherapy takde la meragam  sangat anak die time nak tido then yang tukang advice nyer mummy sarah saje2 klik kat nama mummy sarah tu mane la tau kot2 mummy sarah nie tau mne nak beli aromatherapy tu..hihii..rupe2nyer mummy sarah yang jual..then aku trus je order..senang berurusan ngn mummy sarah aka kak ain..so semalam aku try gune kat Fazreal mule2 tu still sama je meragam gak..lama2 tu bru la die tido lena skit..semalam die merengek pun sebab nak susu jer..


Alhamdulillah berkesan gak la..bau die seakan-akan minyak angin tp tak berangin la..sesuai la tuk budak2..mak bapak budak pun boleh pakai jugak..

P/S:-tolong promo skit..hihi

Friday, April 2, 2010

Ape la nasib~~~

haiish...da berape kali agaknyer..setiap kali aku nak bace metro jer..citer pasal budak perempuan yang umur 15tahun tu yang galak sangat nak kahwin..

"dik oii...kamu tu muda lagi..kalau yer pun nak kawin tunggu la sampai habis sekolah..tak kesian ker kat mak  kamu tu?..ke kamu da ilang akal sebab boifren kamu tu hensem sangat...hensem tu tak menjamin kebahagia dikk oii...sedar sikit ok!!"

aku pun malas nak amik tahu hal orang lain..iye la bukannyer famili aku pun(kalau famili aku da lame aku kerjakan) dan bukan aku yang bagi die makan..tapi sekurang-kurangnyer hormat la kat mak bapak tu..tak kesian mak tu sampai nangis2..ishh...aku pulak yang rase geram..sabar je la..budak2 sekarang nie..


Thursday, April 1, 2010

Lesen OoO Lesen~~~~




Hmmm...lesen ...lesen..nk bawak kereta mesti la nak ade lesen kan..kalau takde pun leh gak main redah jer..tetibe ade road block nasib ler kena saman..hihi..entri ni pasal aku nak amik lesen kereta..hihi..ishh buat malu jer..da tua2 baru nak amik lesen..orang lain pas abis sekolah terus amik lesen..hihi..

sabau je la aku nie..umur da ** tahun baru nak amik lesen..sebelum ni aku tak rase penting sangat nak amik lesen..pasal aku da ade Drebar aka En.Hubby..hihi..kena pulak sekarang die kene pergi banyak tempat..kadang tak sempat nak amik aku..klu tak terkejar-kejar lak die..kesian gak..tapi nasib la En.Hubby tak merungut ..

kalau dulu belum ada baby aku tak kisah sangat kalau die tak dapat amik..aku leh tumpang kawan..biasenyer aku tumpang sampai bustop jer naik bas terus balik rumah..tapi sekarang tak boleh macam tu lagi..aku tak nak balik rumah kalau tak ade baby kat rumah..so sekarang kalau En.Hubby tak dapat amik..aku tumpang kawan sampai kat kinrara..then mintak tolong ayah aku hantar aku pegi rumah My MIL aku nak amik baby..even ayah aku tak kate pape pun..tapi aku rase cam menyusahkan die plak..die pun ade keje lain lagi nak buat..

 so aku rse lagi elok kalau amik lesen..tak menyusahkan orang sangat..kena lak ade geng nak ikut amik lesen sekali lagi la best...huhu..

PS:-so entri akan bersambung bile aku amik lesen nanti..hihi
Related Posts with Thumbnails