Followers

Wednesday, March 31, 2010

Bengang~~~

asal aku bengang..sebab aku rase sakit jiwa jer hari nie..pasal satu customer nie la..haish angin satu badan dibuatnyer..kite call elok2..at least ko jawab la elok2..bukannyer aku tetiba dok maki ko..ni sumer pasal kes yang lepas2 kan..so memang aku tahu ade salah paham sikit..aku nak wat camne..da management mcm nie nak tak nak aku kne ikut gak..kang kalau tak ikut buatnyer ada salah tang mane2 kang aku gak yang kene ...kire ok la tu kite org tukar barang yang lagi ok dari yang ko hantar warranty tu...lagi pun aku ni org tengah jer..ade barang boleh ganti aku ganti takde barang nak ganti aku pas pergi kat bos aku..

yang paling aku bengang sesangat pasal ko tu perempuan melayu..kalau org cina ke indian ke ape ker aku tak berape nak amik pedulik sangat..da la tu nak berlagak dengan bhs ko jer..da tak reti cakap bhs melayu ker?..nasib la nie bukan company mak bapak aku yang punya..kalau tak da lame aku letak signboard besar2.."NO FUSSY CUSTOMER" ok...

lain kali kalau ko rase nak call tanye psl barang ko..sile la gune budi bicara ok..kalau tak ko call je la sales department aku ok..malas aku nak layan ko..

Thursday, March 25, 2010

Tersentuh Hati Ini(skema tul)~~~

salam semua~~
hari nie seperti hari2 biase aku mesti baca metro secara online..baca berita utama hari nie..pasal baby yang kene goncang hari tu..ya ALLAH tersentuh hati aku baca berita pasal baby tu..kenapa tergamak sangat buat camtu kat baby yang kecik dan tak tau apa2 pun ...kalau pun ko tak sayang ke benci sangat dengan baby tu..tak payah la ko jage..tak pasal2 ko pun masuk penjara...

arghhhhh!!!! aku benci sangat dengan orang suke buang anak,dera anak,rogol anak..korang sangat kejammmmm!!!(emo sampai nak nangis

KUALA LUMPUR: Bayi lelaki yang kritikal kerana pendarahan otak dipercayai akibat didera berkemungkinan mengalami kecacatan untuk jangka masa panjang.

SIMPATI...Rosnah melihat keadaan Mohamad Al-Faiz yang cedera di otak dipercayai akibat didera. 
SIMPATI...Rosnah melihat keadaan Mohamad Al-Faiz yang cedera di otak dipercayai akibat didera. Bayi berusia empat bulan itu, Mohamad Al-Faiz Abdullah, bagaimanapun, kini dalam keadaan stabil dan dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Institut Pediatrik Hospital Kuala Lumpur (HKL) di sini sejak 11 Mac lalu.
Ketua Jabatan Neuro Surgeri HKL, Dr Mohd Safari Mohd Haspani, berkata pembedahan mengeluarkan darah beku di otak bayi itu dilakukan pada hari dia dipindahkan dari Hospital Tuanku Jaafar Seremban (HTJS), Seremban ke HKL.

“Berdasarkan imbasan, bayi itu mengalami pendarahan di kanan otak dan kami segera melakukan pembedahan mengeluarkan darah beku.

“Otaknya membengkak tetapi keadaannya sekarang stabil dan sudah mula bergerak, cuma dia masih bergantung kepada alat bantuan pernafasan,” katanya dalam sidang media selepas lawatan Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin ke ICU Institut Pediatrik dan wad kanak-kanak HKL di sini, semalam.

Hadir sama, Pengarah HKL, Datuk Dr Zaininah Mohd Zain dan Ketua Jabatan Institut Pediatrik HKL, Dr Hussain Imam Muhammad Ismail.
SIMPATI...Rosnah melihat keadaan Mohamad Al-Faiz yang cedera di otak dipercayai akibat didera. Bayi berusia empat bulan itu, Mohamad Al-Faiz Abdullah, bagaimanapun, kini dalam keadaan stabil dan dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Institut Pediatrik Hospital Kuala Lumpur (HKL) di sini sejak 11 Mac lalu.
Ketua Jabatan Neuro Surgeri HKL, Dr Mohd Safari Mohd Haspani, berkata pembedahan mengeluarkan darah beku di otak bayi itu dilakukan pada hari dia dipindahkan dari Hospital Tuanku Jaafar Seremban (HTJS), Seremban ke HKL.

“Berdasarkan imbasan, bayi itu mengalami pendarahan di kanan otak dan kami segera melakukan pembedahan mengeluarkan darah beku.

“Otaknya membengkak tetapi keadaannya sekarang stabil dan sudah mula bergerak, cuma dia masih bergantung kepada alat bantuan pernafasan,” katanya dalam sidang media selepas lawatan Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin ke ICU Institut Pediatrik dan wad kanak-kanak HKL di sini, semalam.

Hadir sama, Pengarah HKL, Datuk Dr Zaininah Mohd Zain dan Ketua Jabatan Institut Pediatrik HKL, Dr Hussain Imam Muhammad Ismail.

Dr Mohd Safari berkata, bayi itu memerlukan rawatan rapi dan pemulihan Mohamad Al-Faiz bergantung kepada masa yang tidak dapat ditentukan.

“Kemungkinan berlaku kecacatan itu ada tetapi masih terlalu awal untuk ditentukan dan sekarang kita tumpukan terhadap pemulihannya,” katanya.

Harian Metro Selasa lalu melaporkan bayi lelaki itu dipercayai mengalami kesan goncangan yang kuat menyebabkan berlaku pendarahan pada bahagian dalaman kepalanya, sekali gus menyebabkan mangsa bertarung maut. Kisah malang menimpa bayi berkenaan terbongkar apabila dia dibawa seorang lelaki yang mendakwa pengasuhnya ke Hospital Port Dickson, Negeri Sembilan, 11 Mac lalu.

Monday, March 15, 2010

Yeah~~~

semalam saja aku meronda-ronda kat blog yang aku join contest hari tu..saja-saja nak cube nasib dan hasilnyer..dapat gak hadiah sagu hati..boleh la dari tak dapat ape2 ye dak..hihi...kalau nk buktinyer klik DISINI siap nak letak bukti tu..hihi saja2  jer jangan amik hati..nie la die kalau 1st time dapat hadiah excited giler..huhhu..

tak dapat nak mengupdate sangat...sebab teramat la bz dengan barang warranty customer..customer lak da start mmbebel aku paham ler tapi aku pun nak wat cmne..tangan aku ade 2 jer..kalau ade 10 len la citer..ditambah lak dengan sakit gigi..lagi aku tak boleh nak focus kat kerja aku..pasal aku tak tahan sakit..masuk hari nie da 4 hari berturut-turut aku sakit gigi..hihi..ok la ~~~The End~~

Thursday, March 11, 2010

Mari Sokong Utk Cuti Bersalin 90 hari~~



mari2 kita mummy,emak,ibu,umi dan semua kaum hawa sekalian kumpul 1 juta tandatangan..utk cuti bersalin 90 hari..
boleh Klik Disini

Sunday, March 7, 2010

Anakku Yang Dipaksa Bergaya~~~

ala2 model spek mata gitu kau anak aku pakai spek mata..hihi..nie hasil paksaan auntie dan mummy nyer sekali subahat pegi dok ambik gambar hihi..hensem bergaya gitu...
hah nie la dia hasil nyer..hensem..so ladies yang mana berkenan nak jadi menantu..sila isi form dulu..hihi..
~~the end~~

Friday, March 5, 2010

Anakku Muhammad Fazreal Ryan~~~

ini dia muka Fazreal dari berapa hari sampai sekarang..cepat betul masa berlalu..sekejap je dah besar sekarang..
macam2 ragam...sampai sekarang aku still tak percaya yang aku dah ada anak..hihi..

Tuesday, March 2, 2010

Company Dinner En Hubby at JOGOYA,Star HiLL

Jumaat lepas aku,Fazreal dengan adik aku..pergi join dinner company En.Hubby kat JOGOYA..bukan senang nak g makan buffet nie..kena lak dengan aku yang kuat makan  lak sekarang nie..hihi

makan time..hihi..Fazreal asik dok mengamuk aje pasal ngantuk..bile awek nak pegang ok jer die diam..asal pakwe nak pegang melalak pulak die pandai tul perangai serupe Shin Chan..so sape2 yang tengah pregnant sekarang jangan tengok citer Shin Chan ok..hihi
last sekali lepas sesi mengenyangkan perut mesti la sesi Lucky Draw plak kan..
terlupe lak aku nak tunjuk pic makanan..hihi..sile gigit jari k..hihi

sorry ler tak dapat nak tunjuk pic makanan yang lain..pasal aku sibuk makan sambil layan Fazreal gamuk..hihi..

sekian,terima kasih..hihi
Related Posts with Thumbnails