Followers

Thursday, October 29, 2009

da pandai nk meniarap da~~






Wednesday, October 28, 2009

FazReaL yang suke meragam sekarang~~


huhu..ini die criter baru psl ank bujang kecik aku nie...da pandai meragam..hobi baru die..biase la bdak2..kul 6 pg ke atas je die wat okestra..slagi mummy die x tcongok dpn die..slagi tu die wat okestra tanpa henti..

criter da basi aku~~

huhu...citer ni da basi psl aku mls nk update..sbb ape?..psl ank aku x sihat sgt asik meragam je..tu psl aku xleh tinggal kan die sorg2...ni citer psl ari sabtu lps..kire2 ptg la dlm kul 4 ptg..aku kt umah dgn c kecik nie..my hubby ngn adik aku xde umah..so tggal la aku ngn c kecik nie..aritu aku rse pelik psl byk tul bunyi siren..aku igt kan ambulans..upe2nyer polis..igt kn psl nk tngkap org jahat..ps2 aku dgr polis tu cm ade umum 1 bnde..tp aku x bape dgr..psl mse tu polis tu kat kwsn perumahan sblh sne..tp dgr gak la skit2..die kate suruh dorg tu kuar dr rumah psl dorg nk letupkan bom~~~aku pn pelik..slah dgr ke aku nie..xpn dorg nk letupkan bom nyamuk..ade ke bom nyamuk?..hihi..psl aku dgr dorg suruh bukak tingkap..stgh jam pstu dorg umum lak kt kwsn prumahan aku lak..la kt tmpt aku pn kne gak  ke?..so aku kuar angkat la bju..takut nnti busuk lak bju aku kne asap nyamuk tu nnti..mse aku kuar aku tgk org kelam kabut smcm je..pehal xkn bom nyamuk pn takut kot?..aku pelik gak..so aku dgn relax tukar bju amik ank aku ngn kunci keta..trus turun bwh...mse on da way nk turun..aku turun ikut tngga..psl lif full lak..mls nk tggu..mse nk turun tu tdgr lak ade pak cik tu ckp..dorg jupe bom kat kwsn bukit blkg sne..so dorg nk letupkan..smpi bwh aku trus masuk dlm keta..nk bwk keta aku x reti..cmne nie..aku risau gak..klu nk mnapak g jln besar jauh gak..pstu kebetulan kakak ipar aku kol..kbtulan die ade kat umah mak die..kire sme kwsn prumahan la..nasib baik ade die..so die driver sampai kat jln besar tu...punya la lame nk tggu dorg letupkn bom tu..psl ank aku da merengek nk susu..aku bg bf tp die melalak lagi..x cukup agaknyer...aku da pening kple da..adoi cmne nk wat nie...aku bg gak bf..die senyap kjp..pstu nasib baik my hubby balik..die ajak g giant mkn kfc..hihi...sempat lak..pstu siap mkn dan shopping skit..kiteorg nk blik umah la..igt kn da sudah..upernyer belum lg..adoi..da la c kecik ni lapar lg..aku bg la bf..x ckup gak..smpi tpakse bg air mineral skit..ksian ank mummy...x lame pstu tu dorg letupkan bom..mse aku dok dlm keta..kuat tul gegaran bom tu..trase terangkat keta tu...pstu bru dorg kasi blik umah msing2..sampai kat bwh umah tgk lif penuh lak rmi tul yg bratur dpn tu..tpkse aku naik tgga..punya la tggi tu tgkat 8 tau..huhu..demi ank tsyg yg kelaparan aku naik gak tgga..smpi umah da semput..hihi..aku wt susu die..hah abis 1 botol punye la klaparan ank aku nie...

Sunday, October 18, 2009

FazReaL da 1 Bulan~~


ari genap muhammad Fazreal Ryan sebulan..so esok ade appoinment kat klinik..nk kne cucuk..huhuhu..x sampai ati aku nk tgk...

Friday, October 16, 2009

tido peluk bantal~~



terer x c fazreal nie peluk bantal..nampak cute je kan..haha..mummy die yg adjust bg peluk bantal..die x pdai lg pn nk peluk bantal...(mummy die mmg xde kje la tu wat pelik2 kat c fazreal..hihi)

Fazreal dan Pacifier nyer~~~




ini die budak kecik nie..klu nk tido nk kne sumbat puting botol susu die..tp bkn nk isap pn..sje nk bg mulut die ade isi..mls nk bg botol susu die..mummy die sumbat puting kosong tu..tp die x suke..hihi..

Wednesday, October 14, 2009

Tinggal bayi atas bonet kereta

KOTA BHARU: "Kami terkejut sejurus dimaklumkan mengenai penemuan bayi lelaki yang diletakkan di atas bonet kereta milik seorang jemaah dengan keadaan badannya lengkap berpakaian dan dibaluti tuala.

"Tanpa berfikir panjang, kami segera membawa bayi comel yang diselimuti tuala berwarna merah jambu ke balai polis berhampiran untuk membuat laporan sebelum di hantar ke hospital," kata seorang bilal, Muhammad Firdaus Zakaria, 22.

Dalam kejadian kira-kira jam 9 malam kelmarin, jemaah Masjid Al-Sultan Ismail Petra, Kubang Kerian, dekat sini, gempar dengan penemuan seorang bayi lelaki berusia sehari yang masih bertali pusat diletakan di atas bonet sebuah kereta, malam kelmarin.

Kejadian itu disedari pemilik kereta terbabit yang juga seorang doktor warga asing apabila menemui objek dalam keadaan berbungkus dan diletakkan di atas bonet kereta miliknya jenis Nissan Sunny.

Sebaik menghampiri bungkusan berkenaan, doktor yang berkhidmat dengan Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) mendapati bungkusan itu adalah seorang bayi lelaki yang sedang lena tidur.

(apa nk jd la dgn org skrg..kes buang ank ari2 pn kuar paper...x syg ank ke?..nie la die klu prasaan takut lebih dr ksh syg sudah nyer buang merata-rata...dasat tul manusia skrg nie)

Monday, October 12, 2009

SEBAB2 KNP LELAKI BERDENGKURRRR- WATCH OUTTT!!!!!


 


huhu...bahaya nie...try la cek2 bwh katil...hihi

posing dgn mummy~~~


 tgk nk amik gambar ngn mummy pun tido gak...~~~babab nie bru tau...huhuhu

saya suka tido aje...hobi saya tido~~~

tgk la gambar ank aku yg suke tido jer..time bangun klu nk susu..x pn pampers die da penuh..huhu

banyaknyer jarum~~~



ok nie kisahnyer...biase la org kalau baru dapat baby..mesti dapat byk hadiah2 brg2 baby...so jarum nie aku dpt dlm hamper baju2 baby..punye la byk jarum psl nk lekat bju2 bby tu..bkn kne buatan org la..mmg dorg pki jarum peniti nie bg bju2 nmpk ctik tlekat kat ctu..jenuh gak aku dok cabut jarum2 tu...al maklum la takut kang tlekat lak kat ank kesayangan aku tu...aku kumpul2 jarum tu sampai leh wat name ank aku tu...huhuuhu...sabo je la..mummy die xde kje laen nk wat la tu agaknyer..huhu

Friday, October 9, 2009

Fazreal hisap jari~~~












ank aku nie tpkse isap jari psl mummy die lambat bg susu..kesian ank mummy nie..

Fazreal dgn cousin die..Hazrin Rayyan..


meh tido same2...huhu...

Saturday, October 3, 2009

baby tido sambil senyum~~

gelagat ank bujang cit nonet aku nie bile tido~~








baby sakit~~~

lpas ari ke-3 baby ade kt umah...kire rye pertama la..aku plak tetibe je x sihat~~pastu my hubby kejut kan aku die kte bby sakit..die nk bwk g hospital aku ngn bru nk baik demam trus bangun nk ikut g hospital..sampai kat sne my hubby je dpt masuk..bengong punye pak guard..aku kan mummy baby msti la aku dlm masuk skli...my hubby die x sanggup tgk bby kene cucuk ngn jarum~~kami pergi psl nk check air kencing bby je..psl ade mcm darah skit..tp doktor kate tu bkn darah..lega ati kami..tp doktor kate die ade kene kuning..so kne tahan wad..kat wad tu kire mummy je boleh jge bby..1st masuk wad aku x dpt katil..d sebab kn aku x prepare brg aku sdri dan aku pn x bape sihat kul 4 pg..aku blik umah..tggal la bby kat hospital..wlaupn berat ati nk tggal kn..tp tpakse sbb aku pn da nk demam blik...so esoknyer kami dtg smule ke hospital..siap prepare brg2 aku..psl klu bole aku nk tggal kat hospital..nt daddy die xde la risau sgt..psl mummy ade ngn bby~~

nasib aku sampai je sne aku trus tanye klu ade katil kosong..nurse tu kate ade..tp ptg skit..ptg tu aku dpt bilik..nasib baik bilik tu boleh letak katil bby kt sblh..so x pyh la aku jln2 jauh nk g susu kn bby..
pastu bmule la episod setiap 2 jam aku bgun tuk susu kan baby...wlupn letih tp x kisah la jnji bby cpt smbuh...pastu dlm kul bpe ntah dorg amik bby tuk pantau tahap kuning die..so dpt la aku tido kjap..patu aku x tau la plak bile dorg antar bby blik..aku da x sedar...sedar2 pn die wat konsert x igat dunia...ksian ank mummy..rupernyer tangan die kne cucuk tuk amik darah..patut die menangis sakan~~ pastu tghari doktor dtg wad tgk bby..die kate kuning bby da turun so boleh balik...yeah x sia2 aku bkerjasama ngn bby..nk bg kuning die turun~~ bak lagu wonder pet ' apa yang penting kerjasama' hahahha~~~

Related Posts with Thumbnails