Followers

Tuesday, September 29, 2009

kelahiran yang dinantikan~~~

salam..
lama aku x update blog...al-maklum la..aku bsalin awl dr jangkaan~~
17 /9 kire bape ari lg la nk rye...aku ngn hubby on da way nk blik umah tp ujan plak..so kiteorg decide nk bbuke kt Mcd  je la...smpi kat Mcd lame lg nk tggu time buke pose..so ktorg tapau je la mkn kat umah...ujan2 pn ktorg redah je la naik moto..kete ade tp mls nk gune..psl aku x suke duduk dlm kete lame2 skit pinggang...smpi je umah kire lg bape minit nk bbuke la...pas buke pose aku dok bantai relax kat bilik..aku rs x selesa aku g toilet psl rse nk terkucil...mse kat blik air tu aku rse lendir byk sgt kuar...pelik gak..ps2 aku bg tau kt my hubby..my hubby ckp try call kak ipar die..so aku tanye la..klu air ketuban pecah cmne rupenyer..al-maklum la..aku x tau rupe air ketuban nyer..lps je aku letak henfon..rse mcm air meleleh je kat peha aku da sudah ..aku igat aku tkencing dlm sluar..hihi..tp x henti2 air kuar..pstu aku rse ni air ketuban kot..kau bgtau kat my hubby..kelam kabut die telefon sume org..hihi..my hubby call abg die kbtulan plak abg die pinjam kete.. tp x dpt..last2 call kak ipar die mintak tlg antar g hospital..aku ngn relax mcm bkn org nk bsalin plak..bole gelak2..ish2 dasat sungguh..pas da smpi hospital..ni aku x criter psl len kali aku x nk g hospital awl2 klu nk beranak..serik sgt2..

kire mse tggu pintu rahim tu tbuke lebih lg...aku kne masuk wad dlu...punye la sakit ya amat..x senang baring aku duduk..x senang duduk aku bjln lak..smpi nangis2..ps x tahan sgt..aku pggil nurse..so nurse cek2 da buke 5cm..die tolak g labour room...sampai kat sne sakit bukan main lg..aku rse mcm nyawa2 ikan je nie..hanya tuhan je la yg tahu...tp doktor kate ni proses biase org yg pregnant ank sulung...nasib my hubby ade kat sblh time tu pn da pukul bpe..x silap aku kul 6 lebih..ngn ngantuk nk tahan saklit lagi..aku betul2 rse x larat...last skli aku bg tau doktor aku rse cm nk teran sgt...doktor cek kte kple baby nk kat bwh da..so ape lg..aku tpkse tggu kan tenaga yg tinggal..tepat kul 7.03 am 18/09 lahir la ank bertuah aku tu...so tittle pn btukar la...kami gune mummy n daddy x jd nk gune mama papa~~


dan name mr. baby kami ni...Muhammad Fazreal Ryan...daddy die yg letak~~

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails