Followers

Tuesday, September 29, 2009

kelahiran yang dinantikan~~~

salam..
lama aku x update blog...al-maklum la..aku bsalin awl dr jangkaan~~
17 /9 kire bape ari lg la nk rye...aku ngn hubby on da way nk blik umah tp ujan plak..so kiteorg decide nk bbuke kt Mcd  je la...smpi kat Mcd lame lg nk tggu time buke pose..so ktorg tapau je la mkn kat umah...ujan2 pn ktorg redah je la naik moto..kete ade tp mls nk gune..psl aku x suke duduk dlm kete lame2 skit pinggang...smpi je umah kire lg bape minit nk bbuke la...pas buke pose aku dok bantai relax kat bilik..aku rs x selesa aku g toilet psl rse nk terkucil...mse kat blik air tu aku rse lendir byk sgt kuar...pelik gak..ps2 aku bg tau kt my hubby..my hubby ckp try call kak ipar die..so aku tanye la..klu air ketuban pecah cmne rupenyer..al-maklum la..aku x tau rupe air ketuban nyer..lps je aku letak henfon..rse mcm air meleleh je kat peha aku da sudah ..aku igat aku tkencing dlm sluar..hihi..tp x henti2 air kuar..pstu aku rse ni air ketuban kot..kau bgtau kat my hubby..kelam kabut die telefon sume org..hihi..my hubby call abg die kbtulan plak abg die pinjam kete.. tp x dpt..last2 call kak ipar die mintak tlg antar g hospital..aku ngn relax mcm bkn org nk bsalin plak..bole gelak2..ish2 dasat sungguh..pas da smpi hospital..ni aku x criter psl len kali aku x nk g hospital awl2 klu nk beranak..serik sgt2..

kire mse tggu pintu rahim tu tbuke lebih lg...aku kne masuk wad dlu...punye la sakit ya amat..x senang baring aku duduk..x senang duduk aku bjln lak..smpi nangis2..ps x tahan sgt..aku pggil nurse..so nurse cek2 da buke 5cm..die tolak g labour room...sampai kat sne sakit bukan main lg..aku rse mcm nyawa2 ikan je nie..hanya tuhan je la yg tahu...tp doktor kate ni proses biase org yg pregnant ank sulung...nasib my hubby ade kat sblh time tu pn da pukul bpe..x silap aku kul 6 lebih..ngn ngantuk nk tahan saklit lagi..aku betul2 rse x larat...last skli aku bg tau doktor aku rse cm nk teran sgt...doktor cek kte kple baby nk kat bwh da..so ape lg..aku tpkse tggu kan tenaga yg tinggal..tepat kul 7.03 am 18/09 lahir la ank bertuah aku tu...so tittle pn btukar la...kami gune mummy n daddy x jd nk gune mama papa~~


dan name mr. baby kami ni...Muhammad Fazreal Ryan...daddy die yg letak~~

Thursday, September 17, 2009

selamat hari raya~~~

Selamat menyambut hari raya kepada semua bloggers~~~~

dam dam dum bunyi mercun lalalalalaallalala~~~~

mmmm~~~

mmm..ari2 pn aku klu bole aku nk tulis psl bape xcited nyer nk bgelar mama nie..hihi..org yg bace pn da naik boring agaknyer..huhu~~~klu boring xyah ler bace...aku bkn ape..aku tgh mghitung ari la kire nyer nie...x tau bile baby nie nk kuar..ntah awl ke tepat pada tarikhnye ke..ntah la..xcited aku nie klu bole nk lari pecut 100m tau ..x pn buat lompat2 katak..hihi..x padan dgn perut boyot..klu ikut aku mmg x larat nk pecut pn...nk jln cepat2 pn da x larat..klu ikut perut aku nie xde besar cam org len yg pregnant 9 bln..klu aku ckp aku pregnant 9 bulan pn org x caye..nampak cm bru 5 bln kot..perut aku kecik sgt..hihi~~dlu aku bajet perut aku msti besar gile sampai nampak kaki  sendiri..hihi...so rye nie aku beraya ngn famili mentua je kat KL nie...klu ikut kan dorg nk balik perak..tp disebab kan ade 2 org menantu dorg nk meletup kmungkinan dlm bln nie atau bln dpn..x jd la dorg nk balik...klu dorg balik sape nk jage aku dlm pantang..mak aku jauh nun disana..hihi~~so keputusannyer rye aje kat cni...bju rye aku pn x bli lagi..xde mood la nk bli bju rye...mmm~~k la..selamat Menyambut hari Raya..Mf zahir & batin~~~toink...toink....<333333

Wednesday, September 16, 2009

lagi 18 ari je~~~

arghhhhh~~~tinggal 18 je lg aku bakal btitle mama...huhu...rse mcm x percaya jer...xcited ade takut pn ade...mcm2 ade...so lps nie tanggungjawab aku pn btambah dan lebih bmakne..hihihi...

Tuesday, September 15, 2009

raya..rayaa~~~

ermm..tinggal bape ari lgi jer nk rye...syoknyer ...ade ketupat,rendang sumer2 la mknn yg msti ade time ari rya..tp sempat ke aku mkn sumer tu...wlaupn due aku bln dpn..tp mne la tau baby x sabar nk tgk dunia..kuar awl lak..hihi...persiapan rye..yg siap cume la duit rya..huhu..itu yg paling penting..klu x nt ank sedara aku komplain lak kang...huhu...just skrg nk cari kuih2..iyela mne la tau ade gak yg sudi nk dtg rya umah aku tu...nt sape2 yg tau umah aku jemput2 la dtg umah...klu wat nyer aku da bsalin leh dtg gak tp umah mak mentua aku la...hihhihihihi

Sunday, September 13, 2009

ape aku nak buat hari nie??~~~

boring la..cm biase ari ahad aku sorg2 kat umah...my hubby kne kje..nk kms umah mls skit la arini..hihi..kms yg biase2 sudah la..kms yg berat lum lg..lgi pn x larat nk angkat bnde berat2 nie..adoi bosan tul..nk g jln2 pn mls gak..xkn nk g sorg2...letih la..hihi..sbb kat dahi aku nie pn ade cop 'PEMALAS' huhu...layan movie je la...tp nk movie ape arini...ermmmm...

Thursday, September 10, 2009

sedihhh wooooo~~~~T_T

pelik~~~

ermmm..hari keje x bape byk..bosan tul..ish aku nie kje blambak bising keje skit bosan lak..hihi...bape ari ade org asik dok mimpi aku nie da bsalin jer..bru smlm aku lak mimpi aku bsalin...tbawak2 smpi tido agaknyer..ish entah la...pening kepalo mak cik nie pk..

Wednesday, September 9, 2009

Cahaya seperti makhluk bersayap dirakam

CROYDON - Seorang wanita di England, Phyllis Bacon, 55, terkejut apabila mendapati gambar yang dirakamkannya di halaman rumahnya pada 2007 mempunyai imej seperti makhluk bersayap, lapor sebuah akhbar semalam.
Gambar itu dirakamkan secara spontan semasa Bacon berbual dengan beberapa saudaranya di dapur selepas makan malam di rumahnya di New Addington dekat sini.
Dia yang hairan dengan imej misteri bercahaya itu kemudian mengambil masa berbulan-bulan mencari penjelasan rasional mengenai makhluk bersayap itu sebelum membuat kesimpulan bahawa lembaga itu mungkin pari-pari.
"Saya fikir ia merupakan pari-pari. Tiada seorang pun yang saya temui setelah menunjukkan foto ini dapat memberi penjelasan yang munasabah," katanya semasa mendedahkan gambar itu untuk tatapan umum buat kali pertama.

Budak mengandung

Kang kini menanti masa untuk menjalani pembedahan bagi membuang janin berkenaan

sibuk...sibuk~~~~

da brape ari da aku x dapat nk update blog aku..al-maklum la sblum aku cuti panjang klu boleh aku nk siap kan kerja yg mne leh siap..so spanjang mggu nie aku bz aje la jwbnyer...kbtulan plak keje mmg blambak2 cm pasar lambak..hihi...so perkembangan aku skrg nie..boleh la tahan..sakit2 da mule terasa..sumer org yg ade pgalaman beranak sumer aku tanye...so dorg x lame lg  la tu...baby aku nie wlaupn bulan pose die ttp aktif...bgus anak mama nie..hihi~~so skrg aku nk start wat keje..kang btimbun2 lagi klu aku lambat wat...hihi

Friday, September 4, 2009

kerja..kerja..kerja~~~

adoi blambak betul kje aku hari ini..pening kepala aku dibuatnyer..kalau boleh aku nak setel kan mane yg sempat nanti kalau aku da stat cuti xde la bdak2 nie pening nk setelkan keje2 aku nie...lg2 c supervisor aku tu..ksian lak die kne wat byk kje klu aku da stat cuti nanti...sabar je la encik supervisor ye..then lagi 1 jgn la wat tmpt aku cm tongkang pecah lak..gerenti kalau aku masuk keje blik trus pengsan..hahaha...harap2 sumer bjln lancar la hendaknyer...aku pn tinggal tggu mase je la nk stat cuti nie..tu kalau aku siap kn kje scpt yg mgkn supaya x susah kan org lain nanti...

Tuesday, September 1, 2009

Al-Fatihah Utk adik sedara aku..

Semalam ayah aku call bgtau adik sedara aku xciden then tgh koma...doktor pn ckp 50-50 jer..aku tawakal je la..harap2 dia xde pape la...pagi tadi dlm pkul 2.30 pagi henfon aku bunyi..aku igat jam yg bunyi..rupernye ayah aku yang call..dia kata adik sedara aku da meninggal...innalillah..sedih aku dgr..dia pergi tinggal kan anak ngn isteri yg still dlm pantang lagi..kesian kat ank ngn isteri dia...kalau aku la kat tempat dia aku  tak tau la ape yg aku buat...mintak2 isteri dia tabah demi anak dia yang kecik lagi...dan aku harap sgt moga2 roh arwah ditempat dikalangan org yg beriman...al-fatihah..amin..
Related Posts with Thumbnails