Followers

Thursday, August 20, 2009

Di awl pkenalan aku dan c dia..

Ermm..nak di jadikan crite la..1st aku knl ngn mamat ni(my hubby)kirenye mase tu aku baru je abis SPM..x tau nk wat pe..so mintak la tlg kwn kakak aku nie..usha2 kot ade kje kosong kat tmpt die..kbetulan lak plak ari yg patut aku ngn kwn aku g interview ni ktorg pegi mandi sungai kat Ulu Yam sempat lagi..hihi..sabao je..cite skit la psl aku g mndi sungai nie..sbnrnyer mse kami pegi tu belum dpt offer pegi interview pn..aku nie mgikut je la bsfrenz aku tu ngn kakak die g mandi-manda kt sne...nk d jdikan citer time kami sonok2 mandi tu..tetiba kami lemas rmai2..da la aku ni x tau berenang..mse tu yg ade dlm pale otak aku nie..niela last nyawa aku..tp akhirnyer slmt...slmt sdri psl xde org nk tlg slmt kan..kesian aku nasib umur pnjg...hihi..alhamdulillah..pstu aku trus fobia nk mndi sungai klu nk mndi pn tepi2 je..hihi..

Then lps abis sesi mandi-manda..kami trus blik umah tukar bju trus g tmpt interview tu..dpt la aku ngn mmbe aku kje..jd cashier..aku x ske jd cashier nie..tp ape nk wat..
So brmula kisah2 aku ngn c dia nie..Start aku jupe nie mse aku nk blik kje la..mse nk blik kne scan jari dlu..disbbkan aku jd cashier so tgn jd sensitif..klu x basuh mmg ssh nk scan..dssbkan xleh nk scan so rmi la yg 'Q' kat belakang..Sampi ade 1 mamat ni(my hubby)ckp "tu mesti korek idung sbb tu xleh scan" bengkek je aku dgr..tp aku x prasan lak time tu sape yg ckp..hihi..

So da lame2 kje kat ctu..ade la 1 mamat yg aku knl die aril mule igatkn sebaye iyela muke bdak2..upenyer da tua skit hihihi(jgn marah syg)so knl punya knl ngn mamat nie..ske sgt wat lawak..klu ckp pn x bralas..main ckp je..1st x minat gak psl die ske ckp lps je..lgi 1 mamat ni secara x langsung ske sgt jd packer aku..(tlg masukkn brg dlm plastik tuk customer)..dsebab kan die kje department len..then tiap2 mlm dorg akan kutip brg2 yg customer x mau..bile die da kutip brg2 smpi je kaunter aku trus lepak kat ctu..sibuk je kan mamat ni..hihi..

So,lpas da bape bulan knl die..die ok..amik berat hal aku...kbetulan lak lps 6 bln aku kje kat ctu aku pn berenti igat nk smbung blja..tp dsebab perkara yg tlalu peribadi aku x jd smbg stadi..xde rezeki la tu nk wt cmne..so jd la aku penganggur yg tanam anggur hihi...smpi bpak aku mbebel cm mak nenek suruh cari kje...cari punya cari pun x dpt gak..kat sbulan tggu pggil pn x pggil gak..last2 mamat tu(my hubby la)kol "ko nk kje x?" die tanye..mula2 xnk gak..tp da pk asik kne bebel je ngn bapak aku..baik aku g kje dpt duit gak..

Then slps bape bulan kje..aku dilanda taufan ribut masalah kluarga....sedih sgt smpi x tanggung rasanyer..nasib la ade mamat sorg ni yg byk bg support kat aku...die la yg byk mnolong aku...klu die xde aku x tau ape nk wat lg..

Lps da knl btul2..famili aku ngn famili die pn da tau kami bkwn..kami pn btunang...hihi..18 nov 2006..dan atrikh nie jugak la..bufday die..hihi..kite kami btunang setaun lebih gak la..kire mse btunang ni byk gak cabaran dan dugaan nyer..hihi..adat la tu.

bile da masuk 2008 la..lg la pening..kami nk pilih tarikh nikah..hihi..1st igat nk amik 8.8.2008 tp tpkse tukar tarikh..sbb surat beranak aku x siap lg..psl dorg kate ank sulung kne pki surat beranak..siot aje..aleh2 xde pn mintak..wat penat aku jer..then tpkse aku cr date bru 20.08.2008 hah menarik gak tarikh nie kn..hihi..mse nikah rse cm mimpi je..rs cm 'eh tul ke aku da kawen?' hihi..cm x pcaye jer..

slepas 10hari kami bersanding la plak..tp kami bersanding skli 2 psgan..die adik perempuan die skli..save budget skit..hihihihi..

sekarang rse cm cepat mse blalu..da staun rupenyer kami kawen..n x lama lg nk dpt baby..

2 comments:

Related Posts with Thumbnails