Followers

Thursday, July 23, 2009

My Baby...

awl tahun aritu aku dpt ank sedara baru seronok betul dpt ank buah nie..kbetulan plak period aku lambat 3 hari biase kalau cepat kalau lambat pun 1 atau 2 hari jer..
then saje2 aku beli pregnacy test tu..beli sampai 2 lak..itu pun pasal ade promotion hihi..blik umah trus aku test..1st cam pudar2 je..lama2 makin nampak line tu..kalau 1 line mkne (-)tive la..tp 2 line nasib tak 3 line..hihi..maknenyer (+)tive la..hihi...aku dgn aku punya hubby happy tak terkata la..hihi..iyela..kalau ikut lame lagi nak baby..tapi da tuhan bagi rezeki terima je la..then lepas bape ari aku g klinik untuk sah kan bape minggu aku pregnant..mula2 aku g hospital UM..tp pening aku mule2 pak guard tu suruh g sini..sampai kat sini suruh g sana lak..aish pening kepale makcik nie..last2 suruh g klinik kluarga..kan senang bagi tau awl2..hihi..pas doktor tu da konfem yg aku betul2 pregnant..die suruh aku pergi scan baby sbelum die 3 bulan..aku mmg tak sabar2 sangat nak tengok baby..pas bape ari pastu aku g scan kat klinik biase..tp belum nampak lagi..sbb baby tu baru jadi seketul daging je..



hihi..mase nie aku baru je pregnant 6 minggu 1 hari..then bermula kisah aku yang 1st time nak jadi mama nie...sepanjang 4 bulan pertama aku pregnant nie..aku kene alahan yang teruk sangat..muntah2 tu perkara biase orang yg pregnant..yang pelik tu asal fikir nak makan ayam je muntah..itu baru fikir belum makan lagi..hihi..pastu bape bulan tu kene gatal2 kat kaki ngan tangan..abis sampai berdarah aku garu..hihi..pastu aku asyik terfikir agak nyer dulu mami aku mase pregnant kan macam nie la agaknyer..taubat tak melawan cakap die..hihi..sebelum tu ni 1 lagi pic baby aku scan mase die belum 3 bulan..



time ni da nampak bentuk die..hihi..happynyer...then lpas cukup 4 bulan aku kene start wat montly check up kat klinik..dorang kate kalau ank sulung lebih senang wat check up kat klinik kerajaan sbb nanti senang nk follow up keadaan baby tu..1st time pegi tu..punya la lame mnunggu turn..sampai cik abg yang tunggu kat luar tu pun da ngantuk2..hihi..dugaan nk jadi papa yg mithali..dari pukul 7.30 pagi kiteorg datang sampai la pukul 2 baru siap semua..mula2 masuk bilik yg 1st..isi buku merah..pastu tunggu lak amik darah untuk ujian HIV..pastu masuk bilik ni..pastu masuk bilik sane..pastu jupe doktor lak..last sekali baru g amik ubat..1 kelebihan klinik kerajaan ni..free je tak payah bayar...hihiihihi..

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails