Followers

Wednesday, December 30, 2009

kejammmmm!!!keji punya jantan...

19 das bunuh teman wanita dan bayi..





SEATTLE: Seorang lelaki diburu selepas menembak mati teman wanita dan anak mereka kerana kecewa jantina bayi terbabit bukan seperti diharapkannya.

Daniel Hicks dikatakan berang apabila teman wanita yang tinggal bersamanya sejak sembilan tahun lalu, Jennifer Morgan, melahirkan bayi perempuan.

Saksi berkata, Hicks, 29, juga sering bertengkar dengan Jennifer sehingga pada satu ketika, dia dihalau wanita terbabit.

Ibu Jennifer turut mengaku Hicks pernah mengadu kecewa kepadanya kerana tidak mendapat anak lelaki.





Polis berkata, mayat Jennifer dan anaknya, Emma Lyn, tiga bulan, ditemui di tingkat bawah rumah nenek wanita itu yang menjadi kediaman mereka.

Pada mayat Jennifer, polis menemui 12 kesan tembakan, manakala tujuh lagi pada mayat Emma.

Sumber polis berkata, pistol .45 calibre digunakan Hicks diisi peluru sekurang-kurangnya dua kali untuk melepaskan 21 das tembakan.

Katanya, Hicks pernah mengaku kepada rakannya dia mengalami masalah dalam hubungan dengan Jennifer.

“Baru-baru ini, Hicks mengesyaki Jennifer bermain kayu tiga dan Emma bukanlah anak kandungnya,” katanya.

Sejurus membunuh Jennifer dan Emma, Hicks melarikan diri tetapi sempat meninggalkan nota untuk adiknya yang kini bertugas sebagai tentera Amerika Syarikat di Iraq.

Pada 1983, datuk Hicks, Dean Hicks, membunuh diri selepas menembak mati isterinya, Lona. - Agensi

aEnaReaL Says~~kejamnyer..sampai ati tembak ank sndri 7das ..sebab kecewa xdpt ank llki pastu ank ppoan ko bunuh yer...da mcm zmn jahiliah la plak..

Monday, December 28, 2009

Bile Miss Lady Bird Mule Berkerja~~~

so arini aku ade gadget baru hihi..xde la canggig manggih pn ...leh la nk bersih habuk2 skit kat meja aku nie...huhu..mperkenalkan Miss Lady Bird@ Bugs..hihihi


cmne vacuum kecik aku nie..cute x?

shampoo for My baby darling~~

so nie citer mggu lepas..hihi..aku mls nk update klu aku cuti psl ape?..psl aku bz dgn my darling baby Fazreal..hihi...ari cuti aku just nk jge Fazreal jer..xmoh wat bnde len..bile da stat  keje x byk mse sgt leh aku luangkan utk buah ati aku tu..so smbg blik citer yg mule2 td..aku dpt envelope dr johnson n johnson..pelik gak aku xde msuk contest dr johnson pn..bru aku aku tringat yg aku ade register nama kat baby center under johnson n johnson...hihi..

 
so trime kasih daun keladi lain kali boleh bg lagi..huhu..

Mama_Ayu 1st Giveaway~~~



so sempena tahun baru nie mama ayu nk wat giveaway..so aku pn nk join gak..semoga mama_ayu murah rezeki sbb ade kan contest nie..


Simple je syaratnye:
1. Jadi follower blog Ayu ni.
2. Buat n3 ttg giveaway ni bserta banner d atas ber'sticky mode hg 10 Jan, & link back .
3. Tinggalkan link anda d ruangan komen dibwh spy senang d jejaki.
4. Hanya seorang shj pemenang btuah...akan d pilih secara random.
5. Giveaway berlangsung hingga 10 Januari 2010 tepat jam 12.00tghr.

*Oleh sbb ayu salah seorg Business Assosiate IS Programme...
hadiah nye berupa sekpg voucher mbeli cermin mata d England Optical..



mmmm.... ape lagi jom lah join giveaway ayu ni, mudah2an anda adalah org yg btuah tu...
yg akan mcabut nama pemenang tu nanti pun adalah anak2 ku yg bertuah tau....
Selamat Mencuba yeee.....

P/S-so sape yg nk join contest leh klik DISINI







Wednesday, December 23, 2009

Nangis Contest By Mummy Ariq




Antara syarat2 contest :

~ Copy banner kat atas ni, letak kat sidebar korang berserta link contest. Tak de link automatik tak layak k...

~ Jadi follower kepada ke-3² blog saya di bawah (WAJIB)
1) http://deazliyanish.blogspot.com/
2) http://dorbrooch.blogspot.com/
3) http://lolastation.blogspot.com/

~ Add kesemua blog di atas, di dalam bloglist anda (WAJIB)

~ Buat n3 & upload HANYA SEKEPING gambar anak anda (no edit²) yang tengah menangis baik punyer.... Letak nama dan umur (kalau anak ada ramai yang nangis, pilih 1 yang terbaik di kalangan mereka yer... letak bebanyak nanti, payah lak nak pilih..)

~ Cerita lah sikit, kenapa diaorang leh nangis masa tuh...


Setelah syarat kat atas ni complete, sila laa tinggalkan link korang supaya senang saya nak menjenguk k)

Tarikh tutup contest : 04 Jan 2010 @ 12.00 tengahari


HADIAH DISEDIAKAN UTK 3 PEMENANG SAHAJA (Apa hadiah nyer akan di update kemudian)


Pemilihan pemenang akan di adili oleh Mr Hubby Wubby a.k.a En Md Azlan Samad


~ SELAMAT MENCUBA ~
 
 
 
jeng2 nie die pic nie..
 

nama:Muhammad Fazreal Ryan
DOB:18 Sep 2009

sebab nangis:
Ank mummy nie nangis psl die x suke meniarap..mummy sje je bg die meniarap..hihi 
 


Tuesday, December 22, 2009

meh sini aku try pijak ko lak!!~~~


YADAV memijak seorang kanak-kanak yang menghidap
selesema. Gambar kecil, Jamun Yadav.


EW DELHI: Seorang lelaki `suci’ ditangkap semalam atas tuduhan mendera kanak-kanak selepas beberapa ibu bapa melihat dia memijak kerongkong anak mereka, kononnya untuk mengubati penyakit selesema.

Jamun Yadav, 50, memberitahu polis, kuasa kesucian Hindunya membolehkan dia memindahkan tenaga saktinya menerusi tapak kakinya.

Dia juga mendakwa kuasanya membolehkan dia mengubati semua penyakit di Katihar, timur India.

Jurucakap polis, Santosh Singh berkata: “Kejadian itu sungguh memeranjatkan.



 

Kami sudah menangkap lelaki itu. Orang ramai tidak tahu bagaimana dia merawat pesakitnya apabila mereka bersetuju membenarkan dia mengubat anak mereka.

“Dia mendakwa tidak memerlukan sebarang pembelaan di mahkamah atas alasan dia bercakap untuk Tuhan.

“Saya yakin ia pasti akan menjadi perbicaraan yang menarik.” - Agensi


aenarael says: nasib die xde kat cni klu x aku pijak2 die cm die wat kat bdk..sengal tul org nie..sorry ye bkn x hormat org tua..tp da wat cmtu kat budak kecik sape korg lg ksian..die igat die ringan ke..mau patah tulang budak tu..haram jadah tul..~~

boifren baru + wajah baru=???

sejak beberape bulan nie aku da jatuh cintan ngn 1 mamat nie da cute miut..senyuman die wat aku rs epi je selalu..ari2 aku dok terbayang rupe die mmg jambu kalah laki i you..tibe2 td mse aku blik die da bwajah bru la..aku makin rs sayang bangat same die..tgk ler wajah tbaru die...








aiyak~~~die sudah botak la..adoiii~~~
tp xpe la..nampak btambah kehenseman die ..hahaha

Monday, December 21, 2009

cara baru tak bagi motor kne curi~~~

ade 1 mamat kat tempat aku duduk nie..ade cara baru x kasi motor kne curi aku x tau klu org len da penah buat lak..tp ni 1st time aku nampak..aku terkezut gak...die cara mamat nie jge motor die dr kne curi al-maklum sje la tmpt kami duduk ni xleh nk parking moto dpn umah..pangsapuri la katekan..hihi..klu dpt parking depan umah pn belum gerenti selamat~~



hah ade brani nk curi ini motor kah?..aku pn xtau owner moto ni polis ke ape..
ssekali tgk xnmpk la cm abg polis..sje kot nk sorok identiti..hihi..jgn marah pak polisi..
miahahaha...

perhatian kepada orang yg masih mpunyai ibu bapa~~

PUTRAJAYA: Dia mempunyai tiga anak, semuanya lelaki, tetapi tiada seorang pun sudi menjaganya, malah tergamak menghantar si ibu berusia 60-an ini ke rumah orang tua, dua tahun lalu.

Sejak itu, tiada seorang pun anaknya pernah menjenguknya termasuk ketika dia sedang nazak, baru-baru ini.

Sebaik jenazah si ibu siap dikebumikan, dua daripada tiga anaknya muncul di tanah perkuburan. Itupun, bukan untuk mendoakan kesejahteraannya, tetapi kerana mahu bertanyakan harta ditinggalkan.

Lebih memilukan, dua beradik derhaka itu saling berebut harta peninggalan ibu mereka tanpa menghiraukan orang ramai yang masih berada di kubur kerana menguruskan pengebumian jenazah wanita malang itu.


Malah, mereka juga tidak menunjukkan perasaan menyesal atau bersalah walaupun tidak berkesempatan bertemu arwah ibu buat kali terakhir selepas dua tahun ‘membuangnya’ di Pusat Rawatan dan Jagaan Orang Tua Al-Ikhlas di Pulau Meranti, dekat sini.

Tiga beradik itu menghantar ibu mereka ke pusat berkenaan selepas mengaku tidak sanggup menjaga sendiri ibu yang dianggap satu bebanan, apatah lagi warga emas itu menghidap penyakit kencing manis dan darah tinggi.

Sebagai helah, tiga beradik itu mendakwa tidak mampu menjaga ibu kerana mempunyai tanggungan ramai walaupun pada hakikatnya mereka mempunyai pekerjaan tetap.

Menceritakan peristiwa itu, pengasas pusat berkenaan, Muji Sulaiman berkata sejak warga emas berkenaan terlantar sakit, dia kerap menghubungi ketiga-tiga anak wanita terbabit supaya datang menziarahi ibu mereka berikutan keadaannya agak kritikal.

Namun, semuanya sia-sia apabila mereka memberi alasan terlalu sibuk dan tidak sempat menziarahi ibu walaupun sekejap.

Malah, sehari sebelum wanita itu meninggal, Muji turut menghubungi ketiga-tiga anaknya supaya datang memohon ampun sebelum terlambat selepas mendapati ibu mereka sudah nazak.

Malangnya, akibat keras hati tidak seorang pun anaknya mengunjungi ibu tua berkenaan sehingga dia menghembuskan nafas terakhir Ramadan lalu di sisi Muji dan beberapa rakan yang tinggal di rumah jagaan itu.

“Selepas wanita itu meninggal, saya sekali lagi menghubungi anaknya untuk memberi peluang mereka menatap wajah ibu mereka buat kali terakhir, tapi sia-sia kerana masing-masing tetap memberi alasan sama, iaitu sibuk, sekali gus memaksa kami menguruskan pengebumian tanpa menunggu anaknya.

“Apa yang menyedihkan saya, dua daripada tiga anak lelakinya hanya tiba di tanah perkuburan selepas jenazah ibu mereka selamat dikebumikan dengan satu tujuan, iaitu bertanyakan harta ditinggalkan arwah ibu mereka.

“Abang sulung bertanyakan di mana barang kemas ibunya, manakala si bongsu meminta sijil kematian bagi membolehkannya mengeluarkan wang dari akaun Amanah Saham Bumiputera (ASB) milik arwah ibunya,” katanya kepada Harian Metro, semalam.

Muji berkata, hatinya hancur apabila mendapati dua lelaki terbabit hanya sanggup menziarah kubur ibu mereka semata-mata untuk mendapatkan harta tidak seberapa ditinggalkan arwah ibu tanpa menghiraukan orang ramai yang menguruskan pengebumian wanita terbabit.

Katanya, dia memaklumkan kepada anak sulung wanita terbabit bahawa ibunya tidak pernah memakai barang kemas sepanjang menghuni rumah orang tua berkenaan menyebabkan si anak seolah-olah tidak berpuas hati.

Bagaimanapun, Muji terpaksa menyerahkan surat kematian kepada anak bongsu kerana tidak berhak memegangnya walaupun arwah sudah berpesan supaya menyedekahkan wang ASB miliknya kepada mereka yang memerlukan.

“Tidak sangka ada anak yang tergamak datang pada hari pengebumian ibu untuk berebutkan harta sedangkan sebelum ini mereka tidak pernah datang menjenguk walaupun beberapa kali diminta berbuat demikian.

“Kejadian ini membuka mata saya bahawa segelintir anak hanya sanggup menjaga ibu yang sudah uzur jika mempunyai harta, tapi sanggup membuang orang yang mengandung dan melahirkan mereka sekiranya tidak mempunyai harta untuk menyenangkan kehidupan mereka,” katanya sebak.

aenareal say:aku x tau la ape nk jd ngn zmn moden nie..tu la org kate sorg ibu boleh jge 10 org ank..sorg ank xleh jge sorg ibu..ya allah jauh kan aku dr sifat2 mcm nie..mintak simpang la..klu boleh aku nk bjasa kpd mak ngn ayah aku insyaallah aku xkn sia2 kan dorg..tmasuk My MIL ngn FIL aku pn akn jge dorg mcm mak ngn ayah kandung aku sdri..igat la ape yg korg wat skrg kat mak bapak korg ni..x mustahil ank korg pn akn wat cmtu gak korg 1 ari nt..itu baru blsan kat dunia..kat akhirat ko tau blsannyer cmne lak..?'LU PIKIR LA SENDIRI' ayat nabil..hihihi

Saturday, December 19, 2009

tak berhati perut~~

Hilang lepas belasah isteri hamil





KUALA LUMPUR: Seorang suami yang didakwa membelasah isterinya yang hamil anak sulung mereka tanpa henti selama empat jam, sudah menghilangkan diri.

Timbalan Ketua Polis Daerah Cheras, Superintendan Abd Rahim Hamzah Othman ketika dihubungi, berkata lelaki itu menghilangkan diri sebaik memukul isterinya.

“Di manapun dia bersembunyi, kita pasti akan memburunya selain menasihatkan suspek menyerah diri bagi membantu siasatan.

“Hasil siasatan, kita mendapati masalah kewangan antara punca kejadian itu selain daripada percakapan kurang sopan yang digunakan lelaki terbabit.

Difahamkan, kandungan mangsa tidak gugur dan dia kini pulang ke kampung halamannya kerana bimbang perkara sama berulang.

Tindakan tidak berperikemanusiaan lelaki itu didedahkan Harian Metro semalam apabila lelaki berusia lewat 30-an itu memijak perut isterinya sebaik berlaku pertengkaran antara mereka hanya disebabkan teguran wanita berkenaan supaya suaminya itu tidak menggunakan kata-kata kesat ketika berbicara dengannya.

Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata panas baran sifat syaitan dan ia punca kepada pertengkaran antara pasangan selain diharamkan dalam Islam.

Harussani berkata, sikap panas baran akan mengundang masalah kepada setiap pasangan dan tindakan lelaki itu membelasah isterinya adalah keterlaluan.

“Mana tidaknya, dia sendiri tidak dapat mengawal kemarahannya kerana sudah dikawal syaitan,” katanya.


P/S:-ape la nasib..klu bnde ni jd kat aku la..msti bkecai ati aku.org ppoan ni nmpk lembut di luar tp ddlm keras tau..klu skli tluke sampai bile2 pn dorg igat..

Thursday, December 17, 2009

Makan Budak~~~

so smlm aku g hospital melawat my MIL..dsebabkan waktu lawatan da tamat so tpkse pki pas klu nk g melawat..sementara tggu dorang kuar kan pas lwatan kul 8pm..kami pn pergi la mjamu perut kami yg kelaparan nie..so ini la mkn kami...>>>>>







Jeng4.>>>>


x reti diam la ank mummy..die mgamuk psl kene letak atas meja..hihihi


ish2..


bkn senang nk tgk die pki topi nie..die x suke pakai topi..hihiihi

Tuesday, December 15, 2009

MamaCygBaby Giveaway






giveaway lgi....meh2 join giveaway MamaCygBaby~~


SYarat-Syarat GiVeawAY Nie...

1.KeNa PiliH Mana2 BaNNer MaMa Ni...PastU Copy N PasTe Ke BloG MuMMy2 seMua..




 

2.JoiNLah MamA As A FoLlOwer..Eh TakPe FOC je..EraTkan SilaturaHim...
3.Pastu DrOp KOMenTar Kat EntRy Nie...Boh La Sekali emaIL Add..NaMa PenUh Add..MAma Nak POs HadiaH KaNG Tak SAmPai Lak..Ha No TePon SeKali Taw..
4.PAstu Boh La EnTRy MuMmy2 PasaL pamer Kasih sYG..Tak KIsah Le CemAna..
5.Erm PastU SelIt2Kan Lah EnTry Sal Blog Mama Ni Yea..Kira SamPai2Kan Mana Yg Tak Sampai..

Cepat2...UtK 30 Yg TeraWal Je Ye...TakPe lau Tak Dan..NNti MUrah RezeKI Mama Buat Lagi..REzeKi AllaH..KIta KOngsi Same2.. 

BerMula dari 15-31 Dec Ni Je 
 



  Fazreal anugerah yg trindah buat mummy dan daddy~~mummy dan daddy sayang Fazreal..

Butik Balqis Sayang Giveaway~~

Yeah~~contest lg..sape nk join boleh klik2 di SINI

Syarat penyertaan senang ajer...

1. Buat entry pasal giveaway ni kat blog anda
2. jadi follower MAMA BALQIS'S DIARY dan BUTIK BALQIS SAYANG
3. masukkan kedua-dua blog ini di blog list anda
4. tinggalkan comment berserta link anda disini
Hadiahnya adalah..... 2 set Baby Suit (Sorang satu yer...)




TARIKH TUTUP
31 DISEMBER 2009 (at 12.00 noon)

kelaparan + allergic+ My MIL masuk Hospital=jeng3~~~

asl pg je aku pn klparan..hihi..pdahal smlm da mkn da..disebabkn x sempat tapau aku mkn je la biskut yg mmg aku spare siap2..hihi..


dtambah lgi dgn tngan tetibe allergic ntah ape sbb pn aku x tau nk aje aku sagat tangan aku ni kat jln rye tu...hihi..gatai ya amat..da naik bengkak da nie..aku pn x tau ape yg aku allergic..nk kte allergic ngn mkn x tau la plak..sbelum ni aku xpenah allergic ngn mknn..klu habuk mgkin la..


plus smlm my MIL masuk hospital psl kurang darah..kesian mak aku..nk datang melawat jwbnyer mlm nt bru leh pegi..skrg tgh kje..harap my MIL sembuh cpt..

Monday, December 14, 2009

luka di......~~~

adoi..sakit tahap gaban nie..hihihihi..sakit ape? sakit jari tluke jer..ayat nk power je kan..hiihihih...jari telunjuk aku tkena bnde tajam..da la tu kat tangan kanan lak tu..aku nk tulis cmne..da la tulisan cam cakar ayam..kne lak sakit kat jari telunjuk nk pegang pen pn x leh btambah-tambah lah tulisan cakar ayam aku ni..di panggil tulisn cakar campur2..hihihi..

Thursday, December 10, 2009

Survey~~~

aku nk wat survey skit psl contest@giveaway ni..psl En.hubby sonok sgt tgk aku join contest..so ape pdapat korg klu aku wat contest@giveaway ni..mslhnyer aku xde idea nk wat contest ape?..tp klu leh nk wat contest psl baby la..aku ade 2 idea..tp klu xtau blogger len penah wat ke x..

  1. picture baby korang mse tgh mandi@bath time la.
  2. picture baby korang yg tgh tido dgn pelbagai aksi..  
so cmne pdapat korg...boleh x bg aku idea..

Wednesday, December 9, 2009

Cutest with nice smile baby contest



so sape2 mummy yg join contest ni boleh KLIK di sni..








Nama-Muhammad Fazreal Ryan bin Mohd Azizafril
Umur-2 bulan 3 minggu   
D.O.B-18 september 2009

meh mummy2 sumer join contest nie~~~~

Giveaway Irfanku Sayang~~


yeah contest lg....contest ni dianjurkan oleh ibu irfan sempena besday Irfan yg pertama~~~boleh KLiK di sini klu nk join contest nie..
so meh kite tgk syarat2 nk join contest nie...


syaratnya senang je ...

2) buat satu n3 khas bertajuk " GIVEAWAY IRFANKU SAYANG"
-Done


3) letakkan banner kt sidebar & link-Done

4) Teka adiah ape yg akan ayah irfan bagi & bagi pendapat you all hadiah ape yang sesuai tuk muhammad irfan hazim


5) add link nurshahfamily & dnurboutique & nur-jusmate5 dlm blog list you all

6) tinggalkan jejak you all di ruang komen nie yer ...

7) penyertaan diterima dr 3 dec to 26 dec 09 kul 12tgh ....



PEMENANG AKAN DIPILIH OLEH AYAH IRFAN SENDIRI ... HEHEHEHE

HAdiah ditaja oleh
&

MEH LA BERAMAI - RAMAI JOIN GIVEAWAY IRFANKU SAYANG NIE ....
TQ TUK YG MERIAHKAN MAJLIS...

 Jwpannyer:-

ermm hadiah ape ye ayah irfan nk bagi kat irfan mungkin Little Tikes Wave Climber kot tuk irfan..

sebab auntie tgk irfan suke panjat2 la..klu ade ni kat umah irfan leh panjat2 n ngelusur jer..kan best..
auntie rse ayah irfan patut beli ni


buku ade bunyi2..hihihi

terima kasih pada puan penganjur sebab ade kan contest nie..so sape mummy2 mama2 ibu2 umi2 mak2 nk  join contest boleh klik link kt bwh nie k..atau kat my side bar ade banner boleh klik2 kst ctu..





My Lovely Baby With Pacifier Contest~~

~~**STICKY MODE ENTRY - PLEASE SCROLL DOWN FOR NEWEST POST **~~

ok contest nie dianjurkan oleh pertmuffin so title contest ni ialah my lovely baby with pacifier so meh kite syarat2 pnyertaan~~~
ok, syarat penyertaan:

1) Terbuka kepada baby berumur 0 ~ 4 tahun.

2) Sediakan 1 entry mengenai contest ini dengan meletakkan gambar baby anda sedang beraksi dengan pacifier/puting kopek kesukaannya. Masukkan juga poster diatas dalam entry tersebut dan linkkan kepada posting ini.~~~Done

3) Boleh letak seberapa banyak gambar dengan syarat setiap pacifier yg terdapat dalam gambar-gambar tersebut mestilah berlainan jenis/corak. Jika menggunakan pacifier yg sama, 1 keping gambar sudah memadai.~~Done

4) Pemenang dinilai melalui kualiti gambar yang cantik, aksi baby ber-pacifier yang menarik (pacifier biasa pun tak kesah..janji baby vogue okeyy?)

5) Nyatakan Nama, Umur dan Tarikh lahir peserta (baby)~~~Done

6) Letakkan poster contest dan link kan blog penganjur *Open Till Midnite...* dan Lissa & Rayyan ~ My Little Cupcakes serta sorang lagi penaja contest yakni MamaJiwaTulip pada sidebar anda.

7) Hadiah utama:

i- Floral Lunch Box Set Avon










ii- NUBY My First Fork&Spoon



iii- Japlo Glow in the Dark Pacifier *gambar nanti i tepek kendian yer*


Hadiah sampingan, pemenang utama akan menerima 1 box Lissa & Rayyan Homemade Chocolate -or- 1 box Lissa & Rayyan Cupcakes with edible image of winner's picture!
DAN :
~** BERITA BAIK...!! Kita ada MamaJiwaTulip in da House yang sudi menjadi penaja hadiah!! Yeyyy!!~ Hadiah bertambah untuk pemenang :D **~


(apakah hadiahnya?? kita tungguuuuu!!~)

4 lagi hadiah saguhati:-

Cupcakes/Pacifier Felt Keychain , Court Angels accesories & Diskaun voucher 25% on any item at Lissa & Rayyan - My Little Cupcakes.



(sesiapa berminat nak jadi penaja boleh pop me okeh?)

8) Tarikh tutup penyertaan : 31 Disember 2009 - Jam 12.00 tengahari.
result : 1 Januari 2010

9) Tinggalkan link entry anda dalam ruangan comment.


ok picture yg jd taruhan..hihi..~~~~~~






  • Nama:-Muhammad Fazreal Ryan bin Mohd Azizafril
  • Umur:-1 bulan 3 mggu(semasa picture ni d ambil)umur skrg 2 bln 3 mggu
  • 18 september 2009
aku sekadar mcuba jer..bru pandai2 skit nk join contest ni...
trime kaceh puan penganjur len kali leh wat contest lagi..so mummy2.mak2,ibu2,mama2 yg nk join contest nie boleh click2 kat link2 kt bwh nie atau kat banner tu ok..



Tuesday, December 8, 2009

Surat Rasmi Pmohonan Bpoligami-Dibalas oleh Puan Isteri~~

Isteri binti Perempuan
17, Jalan Angkasa,
24300, Kemaman
Terengganu.



Suami bin Lelaki
17, Jalan Angkasa,
24300, Kemaman
Terengganu.

23. Oktober 2009

PERMOHONAN UNTUK BERPOLIGAMI

Dengan segala hormatnya merujuk kepada perkara di atas dan surat pihak tuan bertarikh 31 April 2006.

2.    Dengan ini saya menolak permohonan pihak tuan untuk menambah carta organinsasi yang baru saya perolehi setelah tiga tahun. Memandangkan keadaan semasa dan ekonomi yang tidak memberangsangkan ini pihak tuan adalah dinasihatkan supaya tidak membuat "window shopping" di akhir tahun.

3.      Pihak tuan juga digalakkan "mengukur baju di badan sendiri" dan "melihat cermin muka sendiri' akan diri tuan sebelum menilai saya. Pihak saya tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah bunyi-bunyian atau serangan terhadap  "pihak ketiga" yang bukan termasuk dalam senarai keperluan seperti yang disyaratkan pada perkahwinan pertama pihak tuan.

4.    Bagi masalah kerja lebih masa dan pantauan pihak tuan, untuk maklumat pihak tuan saya tidak pernah menuntut elaun kerja lebih masa atau pun bonus di akhir tetapi memandangkan komited saya terhadap organisasi saya ingin menjadi yang terbaik dan terhebat. Oleh itu alasan pihak tuan adalah tidak wajar dan tidak boleh diterima sama sekali.

5.     Sehubungan dengan itu, sekiranya pihak tuan ingin mengemukakan rayuan terhadap permohonan ini pihak tuan haruslah mempertimbangkan tindakan mahkamah dan dengan senyuman manis pihak tuan haruslah melepaskan segalanya harta dari hujung rambut sampai ke hujung kaki dan dari langit sampai kebumi segala harta pihak tuan hendaklah diletakkan atas nama saya.

Sekian, terima kasih.

"BERKORBAN DEMI ALLAH BUKAN NAFSU SEMATA"
"BERKHIDMAT UNTUK KELUARGA"

Yang Benar,

Isteri bin Perempuan.

Surat Rasmi Pmohonan Bpoligami Dr.En Suami~~


Suami bin Lelaki
17, Jalan Angkasa,
24300, Kemaman
Terengganu.

Isteri binti Perempuan
17, Jalan Angkasa,
24300, Kemaman
Terengganu.

31 April 2006

Puan,

PERKARA : PERMOHONAN UNTUK BERPOLIGAMI

Perkara di atas adalah di rujuk.

2. Sebab utama permohonan ini di lakukan adalah kerana saya ingin melengkapkan kuota yang telah di peruntukkan bagi saya. Buat masa ini kuota yang telah di isi cuma satu, memandangkan masih ada 3 kekosongan, eloklah jika dapat di penuhi secepat mungkin. Pihak yang akan mengisi satu kekosongan ini buat masa ini ialah Cik Hana Fazura binti Ramli yang merupakan setiausaha saya di pejabat. Memandangkan komitmen yang beliau tunjukkan di pejabat amat baik, eloklah jika kita masukkan dia bersama kita di dalam organisasi keluarga kita. Kekosongan yang selebihnya akan di isi di masa akan datang.

3. Untuk makluman pihak puan, yang sebenarnya masalah ini telah lama saya fikirkan tetapi memandangkan poket saya yang selalu nipis, terpaksalah saya tangguhkan dulu permohonan ini di samping kurangnye rasa keyakinan untuk mengemukakan permohonan ini. Kini, setelah saya dapat mengeluarkan kesemua duit pelaburan ASB saya, saya merasakan kembalinya semangat saya yang telah hilang selama ini.

4. Permohonan ini amat setimpal kerana dengan kedudukan sekarang ia menguntungkan kedua belah pihak dan juga pihak ketiga. Selama ini hidup kita bahagia sebab jika tidak, manakan mungkin puan dapat menjadi seperti sekarang. Semua yang puan miliki sudah bertambah besar. Kereta besar, rumah besar, rantai besar dan pakaian besar. Jika dulu potongan puan seperti gitar, kini sudah bertukar menjadi drum. Oleh itu, sudilah kiranya dapat kita kongsi bersama insan lain kebahagiaan kita ini.

5. Pihak puan juga dapat menikmati faedah dari kelulusan permohonan ini kerana puan akan tetap menikmati apa yang telah puan miliki sekarang dengan waktu bekerja lebih singkat dan sistem syif akan di perkenalkan iaitu 1 hari kerja dan 1 hari cuti rehat. Waktu bekerja yang selebihnya akan ditampung oleh pihak ketiga. Kebaikan yang puan akan nikmati ialah waktu rehat yang bebas kerana dalam waktu puan bercuti, saya selaku Penyelia tidak akan memantau aktiviti yang puan lakukan. Pada waktu itu saya cuma akan fokus kepada hasil kerja pihak ketiga. Menguntungkan bukan?

6. Segala kerjasama dari pihak puan saya dahulukan dengan ribuan terima kasih. Saya amat berharap pihak puan dapat meluluskan permohonan saya ini kerana adalah lebih baik jika kita dapat berkongsi kebahagiaan kita ini bersama insan lain. Saya harap permohonan saya ini di balas dengan senyuman penuh keikhlasan dari pihak puan dan tandatangan puan di atas kertas yang saya lampirkan bukannya balingan periuk nasi, pinggan-mangkuk, ketukan senduk dan perkara-perkara yang menyukarkan pihak puan untuk melakukannya.

7. Saya harap puan sudi meluluskan permohonan ini. Hadirkanlah senyumanmu sebagaimana ketika kita menyambut orang baru iaitu bayi kita kedalam keluarga kita 10 tahun lepas. Situasinya lebih kurang sama dengan masa kini. Kita akan menerima orang baru juga cuma bezanya ialah jika 10 tahun yang lepas kita perlu menjaga dan membelainya dengan manja bersama tetapi kali ini, setiap urusan penjagaan dan belaian manja akan di laksanakan oleh saya sepenuhnya.

8. Akhir kata, saya harap permohonan saya ini dapat dibalas secepat mungkin. Semoga kita bersama-bersama dengan pihak ketiga akan dapat melaksanakan program ini dengan jayanya.

Sekian, Terima Kasih.

"BERKORBAN DAN BERKONGSI KEBAHAGIAAN LAMBANG RUMAHTANGGA BAHAGIA"

Yang Ikhlas Memohon,

Suami bin Lelaki

Monday, December 7, 2009

sesi bgambar sbelum mgamuk~~








 
ala comelnyer die..bile senyum lg la nmpk comel..fazreal pakai bju kaler fevret mummy yer..

kenduri Kawen + Fazreal Meragam~~

so smlm aku ngn en.hubby n c kenit pegi kenduri kwen kwn en.hubby..jenuh gak la nk cr umah die..psl spnjang pjaln kmi ke rumah pengantin rmi org len wat kenduri kawen..rmi nyer org kwen al maklum la cuti sekolah la katakan..hah nt sumer yg kwen 6/12 nie bsalin sma2 yer..hihi..joking jer.. so ni  pic pengantinnyer..

 
selamat pengantin baru Fariq n Ida..

kami x smpt nk blame-lame kat sana c kenit tu da meragam psl panas..hihi

SERIUS BABY 2009 GIVEAWAY






 
Nama: Muhammad Fazreal Ryan bin Mohd.Azizafril
Tarikh Lahir: 18 September 2009                           
Umur :2 bulan 2 mggu 5 hari (mgikut entry ni dbuat)


              Contest ni dianjurkan oleh iburifqizuhairi sempena birthday yg ke 29 so mummy2 mama2,ibu2,mak2 yg nk join contest ni  boleh click kat nama iburifqizuhairi nie atau kat my side bar boleh klik2 kat banner tu ok.. ..happy birthday tuk ibu rifqizuhairi..semoga panjang umur dan bahagia selalu ok..terime kasih sbb adekan contest nie..dan nie 1st time sy try masuk contest ..

       

Saturday, December 5, 2009

18SX~~~~



nk berlengging xmoh pki bju...
 
argghhh!!!xmoh pkai bju..


jgn kcau sya nie..



P/S:dialog2 di atas adalah rekaan mummy Fazreal ...hihi~~~

ipod aku~~~~


huhu..sbnnyer citer ni da lame..d sbbkan aku mlas nk mengupdate blog aku ni..jd citernyer da basi..hihi..mlm 18hb tu besday  En.hubby..aku ade la suprise skit..pastu aku bg hadiah yg aku bli kat sabah aritu..aku g sabah psl 2 sbb la..1 psl nk jupe mak aku..dan 1 lg nk cari hadiah tuk En.hubby la..knp jauh sgt aku cr hadiah die?..psl klu kt sni susah nk cr hadiah tuk En.hubby sbb kt mane ade aku ade la  En.hubby..bkn psl xleh nk berenggang..tp sbb aku x reti nk bwk keta..klu moto aku reti la gak..tp tak berani n jln2 jauh..aku xde lesen..hihihihi..that's why la aku nk g mne2 kne ajak  En.hubby..hihihi.

Bju fevret aku tuk c Fazreal


 pic ni mse tgh tggu turn nk enjet 2 bulan..nk jupe nurse kene smart..hihi



bergaya sungguh la ank mummy..sape2 yg bknan sila isi borang ye...

Friday, December 4, 2009

FazReaL Ryan~~~



ank aku da 2bulan,2 minggu,2 hari...cantik la no die hihihi..pejam celik pejam celik da 2 bulan lebih da ank mummy nie...skjap je die mbesar..

why....whyy........!!!!!~~~~

smlm ank aku asik mgamuk aje..nangis2..asal hah?..baby,baby nape?..baby sakit pewot ke?...baby x sihat ker?..da 2 mlm baby cmnie..mummy ni kepala angin..tp nasib baby yg mngamuk mummy x naik angin..hihi..mummy pn x sampai ati nk marah baby..nt mummy nangis klu marah baby...

mummy sian tgk baby..mummy takut baby sakit jer...mummy da wat mcm2 nk bg x nangis...bg susu,tukar pampers..sapu minyak angin kat perut baby..tp knp baby asik nangis jer....huhuhu..smlm mumy pn rs nk nangis je tgk baby nangis..pastu baby asik tjage je selang 1 jam..biase nyer baby x cmtu...nt mummy tanye opah ngn po po baby..knp baby asik nangis ye..T_T



Thursday, December 3, 2009

PC Fair~~~

huhu..esok da start pc fair kt KLCC..wlaupn bos aku ade offer sape2 nk join pc fair nie..tp x mgapa la encik bos..trime kaceh la sbb offer sy..tp sy ade yg lebih tpenting kat umah..iaitu "Tuan Kecik" sy tu..hihi..sape lg ank mummy la c FazReaL kan kan...

dlu  klu offer mse single2 dlu la aku g..skrg xleh..Tuan Kecik tu lebih bmakne dr pc fair..wlupn ade elaun..tp xpe..bile kat umah lebih dr elaun sy leh dpt..hihihi..(nie ayat mgelak dr pegi pc fair tp bos aku x pkse pn..hihi)

hasil perbincangan mummy n tuan kecik~~~

mummy:baby klu mummy wat bisnes on9 ok x?
baby:....(pandang senyum2..pastu eh sane eh sni)
mummy:mummy tanye ni ok x?
baby:....(senyum2 pandang sne sni)
mummy: klu mummy buat bisnes nt xyah g kje lg dok umah jge baby..ok x?
baby:...(mls nk layan..pandang daddy je)

hasil perbincang xde pape hasil....hihi..psl mummy die kire cm ckp sorg2 je la...T_T

Wednesday, December 2, 2009

tido sambil tongkat dagu~~


alahaii..ank mummy nie tido pn nk posing2 gak...

Tuesday, December 1, 2009

bisnes o0o bisnes~~

skrg nie aku rmi org tgk bniaga online syok gak tgk blog2 dorg nie...lg2 klu blog bju2 baby ngn cupcake..aku ckup ske tgk..psl ape menarik cara dorg nie wat bisnes..aku pn tringin nk wat online bisnes gak..tp x tau nk mule cmne..pdapatan bisnes on9 ni ok ker?...klu ok nk gak aku try mne la tau klu pdapatan die lebih kurang cm aku kje ni..baik aku wat bisnes on9 je dr umah..dpt  gak aku jge ank aku sepenuh mse...betul x?...hihihi

Monday, November 30, 2009

so cute~~~


so sweet daddy and baby..
sorry ye daddy..mummy cilok gamba daddy ngn baby nie letak kat blog mummy...


morning~~~~

da lama gak la aku x mgupdate blog aku nie..bkn ape nyer bz ssgt la skrg nie..kje btimbun2...kang balik aku da sibuk ngn ank aku..iyela pg da g kje xde mse tuk die..so mlm aku men la ngn die..die tido pn aku kejut gak..biar nampak muke mummy die nie..die igat aku x jge die langsung lak..mmm..klu boleh aku nie nk jge die sepenuh mse je..waaaa...g kje asik igat kt ank jer..sabo je ati aku nie..mummy kne kje ye syg..nasib la kakak ipar aku yg tolong jge..klu xde die aku x tau nk bg sape lg jge..klu x tpkse la die ikut aku g kje...hihihihi

Tuesday, November 17, 2009

Birthday~~~~

esok genap la my hubby punya umur 26tahun and baby fazreal 2 bulan...sama tarikh la ngn daddy die..

Monday, November 16, 2009

da start kje~~~

waaaaa~~~aku da stat kje blik...sedihnyer tinggal kn ank aku slme 9jam..bru kjap pisah da rindu....waaa T_T mummy rindu kat fazreal....xpe2 nnti kul 6 lebih mummy blik eh...syg mummy jgn nakal2 k...nt mummy upah susu..

Friday, November 6, 2009

sedihhhhhh dan gembiraaa~~~~

sedihhhh psl sok aku tpkse tggal hubby selama 4 hari.......yg gembira mak aku nk tgk cucu die..da die sponsor tiket blik aje la...

Sunday, November 1, 2009

Related Posts with Thumbnails